De Slag langs de Dijle in 1940 komt tot leven

zondag, 27 mei, 2018 (Hele dag)

Beleef op zondag 27 mei in Haacht een heropvoering van de Slag langs de Dijle uit WO II. Groepen van Duitse en geallieerde soldaten wekken met hun wapens en materiaal de Duitse inval in België tot leven.


Het evenement heeft plaats op een unieke locatie: aan de Antitankgracht te Haacht. Een opvoering duurt ongeveer 20 minuten. Er starten opvoeringen om 10.30u, 12.30u, 14.30u, en 16.30u.


Een wandeling, al dan niet met gids, voert je verder langs plaatsen die de werking van de gevechtbunkers belichten en het leven van de burgers en het verzet bij aanvang van die oorlog. Doorlopend kan je ook een 'militariabeurs' bezoeken met voorwerpen, boeken en kaarten uit die tijd. Je komt op krachten op het interbellumterras met eten, drank, muziek en dessert uit de jaren van net voor de oorlog.


Praktisch

  • Inkom: HAGOK- (gezins)lid: € 5 / niet-lid: € 10. Gratis voor kinderen en jongeren jonger dan 16.

  • De enige toegang is voorzien langs het buurtpark Roost aan de hoek van de Keerbergsesteenweg met de Wilde Heide naast het huisnummer 1 van de straat Wilde Heide.

  • Reserveren is verplicht vóór 15 mei bij Leo De Wachter: leo.de.wachter2@telenet.be 
    Vermeld in je reservatiemail of -telefoon (0496/167379) steeds je naam, je mailadres en reden van reservatie. Stort vervolgens het bedrag op rek. IBAN BE69 9731 1938 2378 van HAGOK vzw, en vermeld ook daar 'naam, mailadres en re-enactement WO II'.

  • Auto: op de parking Lombaarden langs de Lombaardenlaan en van daar ca. 800 m te voet. Opgelet: parkeren langs de Keerbergsesteenweg, Wilde Heide en Roostweg is dan verboden.

  • Fiets: ruime en gratis fietsenstalling is voorzien aan de ingang langs het buurtpark Roost.