Derwisjdansers in de Sint-Baafsabdij

zondag, 4 juni, 2017 -
15:00 tot 20:00
De Centrale Gent - Derwisjen in de Sint-Baafsabdij
De Centrale Gent - Derwisjen in de Sint-Baafsabdij

Op zaterdag 4 juni kan je in de Sint-Baafsabdij het Turks-Nederlandse soefi-ensemble Tevazu in volle actie zien. Ze brengen dans en muziek volgens de authentieke islamitische soefitraditie.


Gesprek over soefi-dichter Rûmi

Om 15 u word je eerst uitgenodigd voor een boeiend gesprek over de 13e-eeuwse soefi-dichter Rûmi. Dit gebeurt aan de hand zijn vertaalde gedicht 'Masnavi. Het lied van het Riet'. De vertaler, Abdulhawid Van Bommel, gaat een gemodereerd gesprek aan met Jonas Slaats over de relevantie van de dichter in deze tijden van globalisering, economische crisis, wereldoorlogen en snelle cultuurveranderingen.


Voorstelling Tevazu

Je zag het misschien ooit al op een Turks folklore-evenement of misschien zelfs op tv: de wervelende Derwisjdansers uit de soefitraditie. Met hun lange gewaden draaien ze om hun as en scanderen ze gebeden om rituele extase op te zoeken. 


Tevazu is een gezelschap dat bestaat uit 2e en 3e generatie Turks-Nederlandse soefizangers, -muzikanten en -dansers. Ze brengen liederen, muziek en dans ten tonele uit de islamitische soefitraditie van Turkije. Dat doen ze zaterdag 4 juni in de Sint-Baafsabdij in Gent. 


Praktisch

Alle praktische informatie vind je op de website van De Centrale.


Ledenvoordelen

Het evenement wordt georganiseerd door De Centrale en de Sint-Baafsabdij  voor Herita-leden organiseren we hier soms exclusieve activiteiten of acties. Hou dus zeker deze pagina's in de gaten.