Doe mee aan deze Bij-zonderen cursus bijenteelt

dinsdag, 18 oktober, 2016 (Hele dag) tot dinsdag, 30 mei, 2017 (Hele dag)
Bijen

Kom tussen 18 oktober 2016 en 30 mei 2017 naar deze BIJ-zondere cursus in 't Grom en kom alles te weten over de wereld van de bezige bijtjes.


Hoewel wij bijen liever zien gaan dan komen, zijn ze toch extreem belangrijk. Zonder bijen en andere bestuivers zouden er namelijk geen groenten of fruit zijn. 'T Grom geeft je daarom een nieuwe inkijk in het leven van het bij. Je kan er niet alleen terecht voor een pot honing of een kijkje achter de schermen van hun eigen bijenhal maar in het najaar kan je er ook een cursus bijentelt gaan volgen.


De cursus wordt gegeven door expert en bijenveteraan Corneel Dewindt. Corneel stond aan de wieg van RKH vzw, ook gekend als Kreverhille. Met zijn vzw ijvert hij al bijna 30 jaar voor een gezonde selectie van bijen en staan ze de imkerij in het algemeen bij met raad en daad.


Het leven van de bijen. Daar is het waar het in de cursus om draait. Het belangrijkste in deze cursus is het leren kennen van de bij in de bijenstaat. Bijvoorbeeld wat haar sociaal gedrag is, hoe ze communiceert, hoe ze reageert ze op haar omgeving en de natuur. Je ontdekt ook haar woongewoonte, woonregeltjes en hoe ze haar bouwwerk realiseert.  Op het einde van de cursus heb je voldoende kennis om over te gaan tot het houden en onderhouden van bijen.


Deelname bedraagt €290. Dit omvat de hele lessenreeks inclusief cursusmap.

Voor meer informatie en inschrijvingen kan je terecht op de website van 't Grom, info@tgrom.be of 015 31 50 55.