Ervaar het leven op zee in Virtual Reality én in het echt!

zondag, 1 juli, 2018 (Hele dag) tot zondag, 25 november, 2018 (Hele dag)

Tijdens de expo ‘Visserskoppen vertellen’ bij Sincfala, Museum van de Zwinstreek, bewonder je portretten van vissers en hun vrouwen. Naast tientallen portretten kun je ook via virtual reality het leven van de visser aan de lijve ondervinden. Ben jij na de VR-beleving ook gebeten door het vissersleven? Vaar dan mee met de Crangon: de laatste in België gebouwde houten vissersboot!


De tentoonstelling

De expo 'Visserskoppen vertellen' brengt je in aanraking met vissers van vroeger, hét topstuk in de tentoonstelling is een prachtige visserskop van Gustave van de Woestijne. Maar ook visserskoppen van nu krijgen hun plek in de expositie: leerlingen die teken- en schilderles volgen, portretteerden een tiental Heistse vissers op rust en hun partners. De cursisten legden zich toe op de hoofden van de vissers met hun typische visserspet of zuidwester. Sluit je bezoek aan de tentoonstelling af met een Virtual Reality-beleving en ervaar het leven aan boord.


Alle praktische informatie over de expo vind je hier. De expo is gratis toegankelijk. Wil je ook de rest van het museum bezoeken, dan krijg je als lid van Herita 50% korting op de toegangsprijs.

Vaar mee met échte vissers

Heb je na de Virtual Reality-beleving echte zeebenen gekregen? Waag je dan aan het echte werk en ga op vistocht met de Oostendse Crangon, en ga op garnalenvangst. Tijdens deze tocht, die ongeveer drie uur duurt, vis je op de Noordzee, voor de Belgische kust. Je vertrekt vanuit de haven van Oostende, waar kustvissers nog dagelijks dagverse garnalen aanvoeren die je aan de beroemde Oostendse Vistrap kan kopen.


Alle praktische info over de Crangon vind je hier. Leden van Herita genieten 10% korting bij de Crangon én krijgen een kilo garnalen mee naar huis!