Expo 'Common Ground' in het Hof van Busleyden

donderdag, 31 augustus, 2017 - 11:00 tot zondag, 8 oktober, 2017 - 18:00
© musea erfgoed

Vanaf 30 augustus kan je in de ondergrondse expozaal van Museum Hof van Busleyden komen kijken naar Common Ground. Een expo van het IKA Mechelen (Juweelkunst) in samenwerking met KASKA DKO Antwerpen, RHoK Brussel, SASK Sint-Niklaas en A!H Sint-Truiden.


Binnen onze maatschappij groeit er een beweging waarin mensen over alle tegenstellingen en verschillen heen op zoek gaan naar wat ze gemeenschappelijk hebben, wat hen linkt of kan verbinden. Want vaak hebben we meer gemeen dan op het eerste gezicht lijkt, meer dan we beseffen. Alleen al het feit dat we op dezelfde planeet leven, verbindt ons met elkaar. De aarde is de grond onder onze voeten – letterlijk en figuurlijk.                                                     


Tijdens de expo wordt een selectie getoond van sieraden en objecten van 87 studenten die zich lieten inspireren door de verschillende aspecten van 'common ground'. Sommigen zochten hun common ground in religie, stamboom en familie. Anderen doken in het verleden en haalden herinneringen naar boven. Nog anderen tastten de grenzen af tussen gemeenschappelijke ruimte en individuele vrijheid. 


Praktisch

Alle praktische informatie vind je op de website van het Hof van Busleyden.

Donderdag is de expo open tussen 17u en 21u.