Expo in FeliXart Museum: Constructivistische verbanden

zondag, 18 februari, 2018 (Hele dag) tot zondag, 6 mei, 2018 (Hele dag)
© FeliXart Museum

Sinds 2005 biedt het FeliXart Museum jaarlijks verschillende tijdelijke tentoonstellingen aan die reflecteren op en bij het werk van Felix de Boeck. Vanaf 18 februari tot 6 mei kan je er een schitterende expo zien in het teken van De Stijl.


Net nu De Stijl haar jubileumjaar vierde, vestigen het FeliXart Museum (Drogenbos) en het Museum Belvédère (Heerenveen, NL) de aandacht op de relaties tussen twee avant-gardistische bewegingen die zich in de marge ontwikkelden: de ‘Zuivere Beelding’ in België en het constructivisme in Noord-Nederland.


De tentoonstelling ‘Constructivistische verbanden Noord-Zuid’ toont dat de avant-garde in Noord en Zuid onterecht onderbelicht is gebleven. De tentoonstelling omvat werk en documenten van onder meer Felix De Boeck, Prosper De Troyer, Marthe Donas, Pierre-Louis Flouquet, Paul Joostens, Jos Léonard, Karel Maes, Jozef Peeters, Victor Servranckx, Edmond Van Dooren, Hubert Wolfs, Wobbe Alkema, Johan Faber, Johanna Nieland, Jan van der Zee, Theo Van Doesburg, Hendrik Werkman en Carel Willink.


Praktisch

Je kan alle praktische informatie over de expo nalezen op de website van FeliXart Museum.


Meer weten over FeliXart Museum? Lees hier verder.