Expo in het Kasteel van Gaasbeek: The Artist/Knight

dinsdag, 11 juli, 2017 - 10:00 tot zondag, 5 november, 2017 - 18:00
Erfgoedsite: 
Expo in het Kasteel van Gaasbeek: The Artist/Knight

Op 11 juli opent de volgende expo in het Kasteel van Gaasbeek: 'The Artist/Knight'. Ridders spreken van kleins af aan al sterk tot ieders verbeelding. Waar staat dit archetype symbool voor? Hebben de ridderlijke waarden van nederigheid en loyaliteit vandaag nog betekenis?


Curator Joanna De Vos gaat op verkenning en creëert in het Kasteel van Gaasbeek een internationale groepstentoonstelling rond het hedendaagse kunstenaarschap, schatplichtig aan de ideële invulling van de ridder. De kunstwerken, zowel tekeningen en schilderijen als sculpturen, installaties en films, begeleiden de bezoeker door de wereld van de ridders. Er wordt gewerkt rond thema’s zoals het zelfportret van de kunstenaar als ridder, de vrouwelijke ridder, uitrusting en decoratie, inborst, het kasteel als verblijfplaats, het schaak- en steekspel.


Het Kasteel van Gaasbeek is met zijn rijke middeleeuwse geschiedenis dé plek bij uitstek voor een onderzoek naar wat een ridder is. Met werk van o.a. Marina Abramović, Jan Fabre, Lucio Fontana, Oda Jaune, Pere Llobera, Kris Martin, Fabien Mérelle, Benjamin Moravec, Luigi Ontani, Adeela Suleman, Uldus, Andy Warhol en Andy Wauman.


Praktisch

De tentoonstelling loopt van 11 juli tot 5 november, tijdens de openingsuren van het Kasteel. Alle praktische informatie vind je op de website van het Kasteel van Gaasbeek.


Ledenvoordeel

Herita-leden krijgen een mooie korting op de toegang tot het kasteel. 

Nog geen lid van Herita? Meld je snel gratis aan!