Gloednieuwe expo bij Bokrijk: BKRK Textiel

zaterdag, 5 mei, 2018 (Hele dag) tot zondag, 21 oktober, 2018 (Hele dag)
© BKRK

Na de lancering BKRK brood selecteert Bokrijk ‘textiel’ als volgend vakmanschap om te ontsluiten. 


Bokrijk verrast al even met het project ‘bokrijk brandmerkt’ (BKRK) waarbij vakmanschap in de verf wordt gezet. Met een gloednieuwe expo rond textiel voegt Bokrijk nu een volgend hoofdstuk toe aan dit verhaal. Niemand minder dan mode-ontwerper Tim Van Steenbergen vertaalt in deze expo zijn visie op de historische textielcollectie van Bokrijk, nadat hij eerder een collectie voor de medewerkers van Bokrijk uittekende.  


De ‘collectie Bokrijk door Tim Van Steenbergen’ is zijn blik op Bokrijk: het verleden wordt herinnerd, niet gekopieerd. Hij haalde inspiratie uit historische kledingstukken, foto’s en onderzoek dat historisch onderzoeksbureau Geheugen Collectief op vraag van Bokrijk uitvoerde. Het resultaat is een collectie voor de verschillende medewerkersgroepen van Bokrijk.


Expo BKRK Textiel

Uit de samenwerking met Tim Van Steenbergen bleek dat er een weinig gekend en boeiend verhaal te vertellen valt over plattelandskledij in Vlaanderen, de textielcollectie van Bokrijk en onze omgang met kleding vandaag. Daarom vroeg Bokrijk de ontwerper ook om mee te werken aan de verdere ontsluiting van dit vakmanschap voor de museumbezoekers. De expo brengt het historische en eigentijdse textielverhaal in één geheel. Met de erfgoed-app van Faro kan je in de expo nog meer informatie opvragen over de verschillende collectiestukken.


Individuele bezoekers kunnen in de atelierschuur dagelijks een eigen unieke totebag of rugzak bedrukken. En via het Atelier+ Textiel kunnen geïnteresseerden de verdiepende workshop Juweelweven volgen. Deze Ateliers+ vinden op vaste dagen plaats na sluitingstijd van het museum en zijn op individuele basis te reserveren.


Praktisch

Meer informatie over BKRK Textiel.