Herdenk dit jaar de slag bij Passendale

zondag, 1 januari, 2017 (Hele dag) tot zondag, 31 december, 2017 (Hele dag)
Memorial Museum Passendale.

De Derde Slag bij Ieper of de Slag bij Passendale vond plaats in 1917, dit jaar al 100 jaar geleden. Memorial Museum Passendale 1917 haalt dan ook heel wat uit de kast om de slag dit jaar gepast te herdenken.


De Slag bij Passendale

Over een periode van vijf maanden tijd vielen tijdens deze opeenvolging van slagen een half miljoen slachtoffers (doden, vermisten en gewonden). De frontlijn verschoof tijdens de gruwelijke gevechten in een landschap dat door de hevige artilleriebeschietingen en de felle regen herschapen was tot een modderzee waar niemand kon schuilen, slechts 8 kilometer. In Memorial Museum Passendale 1917 leer je alles over deze gruwelijke en bepalende veldslag. Het museum is een toegangspoort tot dit rijke erfgoed.


Het herdenkingsjaar

Dit jaar is de slag bij Passendale al 100 jaar geleden. Ter ere van dat herdenkingsjaar worden er een heleboel evenementen georganiseerd. Momenten van stilte, de kans om een vredesboodschap achter te laten, imposante tijdelijke tentoonstellingen, ... De volledige kalender vind je hier.


Herita-leden bezoeken Memorial Museum Passendale met korting. 

Nog geen lid van Herita? Meld je snel gratis aan.