Het Vlot: internationale kunsttentoonstelling in Oostende

zondag, 22 oktober, 2017 (Hele dag) tot zondag, 15 april, 2018 (Hele dag)
Fabien Merelle, radeau de fortune 2016 © art bartschi cie

Op 22 oktober 2017 opende de opvolger van De Zee - salut d’honneur Jan Hoet (2015): in de tweede editie van deze driejaarlijkse internationale tentoonstelling staat ‘ het vlot’ centraal. Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam / The Raft. Art is (not) Lonely gaat over het vaartuig en de vervoering van kunst. 


De tentoonstelling strekt zich uit over 22 locaties in Oostende en loopt tot en met 15 april 2018. Curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos werkten de voorbije maanden hard om een finale selectie te maken van 73 (inter)nationaal gevestigde en opkomende kunstenaars.


22 locaties werden zorgvuldig geselecteerd en wijken vaak af van de gekende paden. Centrale locatie en startpunt van de tentoonstelling is Mu.ZEE, maar ook minder evidente locaties als de Peperbusse, het Gerechtshof, de Europatoren, de kelders van de Sint-Jozefskerk,… maken deel uit van de kunstwandeling doorheen de stad. Voor Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam werden 52 nieuwe kunstwerken gecreëerd en zijn er 18 performances geprogrammeerd.


Praktisch

Alle praktische informatie vind je op www.hetvlot-oostende.be


Ledenvoordeel
Leden van Herita genieten een mooie korting wanneer je je ticket bij Mu.Zee koopt. Je betaalt op vertoon van je lidkaart ook in het weekend slechts €10 i.p.v. € 16 voor een ticket.