Jazzavonden bij het Permekemuseum in Jabbeke

vrijdag, 1 juni, 2018 -
20:00 tot 23:00
vrijdag, 8 juni, 2018 -
20:00 tot 23:00
vrijdag, 15 juni, 2018 -
20:00 tot 23:00
Permekemuseum © Steven Decroos

Kunstencentrum KAAP koos voor een fijne selectie aan jazz-ensembles voor de Jazzyfridays@permekemuseum. Bij mooi weer vinden de jazzconcerten plaats in de tuin. 


Programma

  • NATHAN, TCHA & VILMOS - 1 juni 2018, 20u - €7Van Ragini Trio tot Black Flower: succesvolle jazz-formaties zijn rietblazer Nathan Daems niet vreemd. Voor dit nieuwe trio verzamelde hij met Tcha Limberger en Vilmos Csikós niet de minste muzikanten rond zich. Ze spelen een breed repertoire gaande van manouche à la Django, oude jazz standards en traditionals uit de Balkan tot eigen werk.

  • 3MEN IN A BOAT - 8 juni 2018, 20u - €7
    Accordeonist Philippe Thuriot, contrabassist Kristof Roseeuw en drummer Lionel Beuvens droomden al langer van een vast ensemble. Na een eerste trio-performance, tijdens een ‘luistervinkavond’ (die Wouter Deprez regelmatig organiseert) was het collectief enthousiasme groot om te starten met 3Men in a Boat. Ze brengen een gesmaakte mix van lyrische jazz, musette, Afrikaanse grooves en kamermuziek.

  • NIELS VAN HEERTUM - 15 juni 2018, 20u - €7
    Eufonium-speler Niels Van Heertum is bij het grote publiek wellicht alleen bekend van zijn gastbijdragen op platen van Chantal Acda en Marble Sounds. Maar in de ‘improvisatiemuziekscene’ is deze jazzcat ‘incontournable’: met het collectief Book Of Air zette hij er menig podium in lichterlaaie. Van Heertums solodebuut is een knappe onthaastingsplaat vol soundscapes. Hij stapelt traag de geluidslaagjes op elkaar en duwt hees klinkende blaasinstrumenten voorzichtig door allerlei effectmachines, net zo lang tot de vier composities klinken als soundtracks bij beelden van in mist gehulde vuurtorens.

 

Praktisch

Bekijk alle praktische informatie en de volledige kalender op de website van het Permekemuseum.