KaNTeLing: een literair evenement in Kasteel Beauvoorde

woensdag, 5 juli, 2017 -
14:30 tot 18:00
Kasteel Beauvoorde in Veurne. © Stefan Dewickere

Het jaarlijkse literaire evenement 'KANTeLing' komt op woensdag 5 juli naar Kasteel Beauvoorde! Ook dit jaar kiest KANTeLing met centrale figuren Bob Dylan en Guido Gezelle voor een opmerkelijke affiche; een zingende dichter en een dichtende zanger.


Programma

Delphine Lecompte confronteert gedichten van Guido Gezelle met haar eigen werk. Els Moors, de nieuwe Dichter des Vaderlands doet hetzelfde, maar dan helemaal anders. Luc Devoldere, hoofdredacteur van Ons Erfdeel en fervente Dylan-fan, draait vinyl en belicht onbekende facetten van his bobnessPiet Couttenier doet u lezen, herlezen en lezen nóg van het schrijverke Guido Gezelle.


Vertalers en podiumdieren Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes overtuigen u voor eens en altijd van de literaire waarde en kracht van Bob Dylan.


Rijnbaart, producer van hip-hop en elektronische muziek, laat zijn liefde voor poëzie en computerklanken los op de verzen van Bob Dylan en Guido Gezelle. Tijdens het slotfeest nemen de Slovaakse Gentenaars Martin Balogh & The Gypsy Devils u mee langs diverse tradities van de Romamuziek. Hongaarse czárdás, Andalusische flamenco, composities van Django Reinhardt, en - wie weet - Bob Dylan.


Informatie en tickets

Het literair-wetenschappelijke evenement KANTeLing is een organsiatie van de Koninklijke Academie voor Taal- en Letterkunde  (KANTL) in samenwerking met Herita.


Alle praktische informatie vind je op de website van Kasteel Beauvoorde.

Bestel je tickets hier online.