Kom een weekend lang kunst beleven op de oevers van de Dender in Aalst

zaterdag, 13 mei, 2017 - 14:00 tot zondag, 14 mei, 2017 - 19:00
kunstencentrum Netwerk Aalst Hedendaagse Kunst

De zone langs de Dender heeft het potentieel om de grootste publieke ruimte van de stad Aalst te zijn. Alleen is ze op dit moment nog niet betreedbaar. Daarom is de ontwikkeling van de kilometerslange Denderzone een speerpunt in een verder transformatieproces. De Stad Aalst en Netwerk richtten hiervoor een kunstcel op en slaan de handen in elkaar.


Het kunstenaarscollectief Observatorium uit Rotterdam, die de relatie tussen kunst, landschap en maatschappij bespeelt, werd gevraagd om een artistiek project uit te werken rond het ruimtelijk potentieel van de Denderoevers. Observatorium ontwierp speciaal voor Aalst de Dwarsligger, een drijvende constructie op het water die bij momenten letterlijk dwarsligt om de linker- en rechteroever te verbinden. Het kunstwerk fungeert als ontmoetingsplek: een drijvend laboratorium voor ‘verblijf op en aan het water’ dat eenmaal dwars op het water ook als uitvalsbasis dient om de beide oevers te verkennen.


Praktisch

Van 10 april tot 14 mei 2017 zal de Dwarsligger gedurende 15 dagen de aanleiding vormen voor allerlei activiteiten.

In het laatste weekend, van zaterdag 13 mei tot zondag 14 mei, treedt Netwerk op als gastheer. De lopende tentoonstelling zal dit weekend gratis toegankelijk zijn, net als de zomerbar op de auto-vrije Houtkaai.

Hier vind je het volledige weekendprogramma.


Ledenvoordeel

Leden van Herita krijgen ook op andere dagen korting op de toegang tot de tentoonstellingen van NETWERK. 

Nog geen lid van Herita? Meld je dan snel gratis aan.