Kom naar het cultuurfestival in Fort 5 Edegem: Fort V-isions

zondag, 20 mei, 2018 -
12:00 tot 18:00
Fort 5 Edegem

Fort V-isions is een jaarlijks terugkerend cultuurfestival waarbij opkomend artistiek talent een podium wordt aangeboden en verfrissende inzichten op cultuur en samenleving worden losgelaten.


Op zondag 20 mei 2018 organiseert Fort 5 Edegem en Manufactuur Cultuur in kader van Fortengordel ‘Fort V-isions’ in het binnenfort. In de voormiddag houden ze rondleidingen met ontbijt of lunch, in de namiddag is er muziek, kunst en uiteraard een gezellige foodbar voorzien.


Praktisch

Alle praktische info op de website van Manufactuur cultuur.


Programma

  • Een voorstelling rond het leven in een gemeente tijdens WO.I, gebracht a.h.v. verhalende muziek en vertellers. In samenwerking met Simon Van Hoecke (professor aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en 1ste solist trompet bij het Filharmonisch orkest van Luxemburg)
  • Ook beeldende kunst mag niet ontbreken. Marc Ruyters, eindredacteur van het gerenommeerde kunsttijdschrift H ART en een autoriteit in zijn vakgebied, is curator van een expositie rond het werk van Rein Dufait. Dufait is een opkomend toptalent van de befaamde Gallery Sophie Van De Velde. In samenwerking met Orfeo Producties.
  • Het jonge talentvolle Robbe Willems Trio brengt oudere, swingende jazzmuziek wat meteen ook de sfeer uit het begin van de 20ste eeuw oproept.
  • De klacht van de Vrede”, één van de vroegste pacifistische teksten, geschreven door Erasmus in 1514. Dit werk vormt de basis van een schaduwspel.
  • De gidsen van Fort 5 tonen u met plezier de verborgen geheimen van hun fort. Deze rondleidingen worden eveneens aangeboden met een ontbijt- of lunchformule.
  • Restaurant La Rosa (gequoteerd in Michelin en Gault&Millau) brengt streetfood van hoog niveau.