Maritiem Park voor de laatste keer open

donderdag, 5 oktober, 2017 -
13:00 tot 18:00
zondag, 10 december, 2017 -
13:00 tot 18:00
Maritiem Park (CC BY-NC-SA 2.0) Archeonet

Vanaf 5 oktober tot en met 10 december 2017 loopt een fototentoonstelling van kunstfotograaf Stephan Vanfleteren in het binnenschip Lauranda, dat deel uitmaakt van de collectie in het Maritiem Park, gelegen naast het Steen.


De tentoonstelling wordt gehouden ten voordele van Mercy Ships. Mercy Ships is een internationale liefdadigheidsorganisatie, die zich inzet om kwalitatieve gezondheidszorg te bieden aan de allerarmsten. Ze varen met private ziekenhuisschepen naar Afrikaanse landen en bieden daar gratis operaties, behandelingen en trainingen aan. Aan boord zijn meer dan 400 vrijwilligers, die zelf hun reis en verblijf betalen: dokters, verplegend personeel, ingenieurs, landbouwers, bouwvakkers, ...


Toegangsprijs voor deze tentoonstelling is €8 en de opbrengst gaat integraal naar Mercy Ships. Speciaal voor deze gelegenheid stellen de ‘Vrienden van het Nationaal Scheepvaartmuseum’ voor de laatste maal de deuren open van het Maritiem Park.


Het Maritiem Park verdwijnt op korte termijn voor de aanleg van de nieuwe Scheldekaaien. De collectie krijgt een nieuwe bestemming in het nieuwe Maritiem Museum dat zich momenteel nog in een studiefase bevindt. Het bezoek aan het park zelf is gratis.