Museum Hof van Busleyden opent in twee fases

vrijdag, 23 maart, 2018 (Hele dag)
zondag, 17 juni, 2018 (Hele dag)
vrijdag, 22 juni, 2018 (Hele dag) tot zondag, 24 juni, 2018 (Hele dag)

Goed nieuws! Het vernieuwde Museum Hof van Busleyden opent op 23 maart opnieuw de deuren met de tijdelijke tentoonstelling Roep om Rechtvaardigheid. Op zondag 17 juni verwelkomt het museum ook zijn allereerste bezoekers in het gerestaureerde stadspaleis met de permanente opstelling. Om dat te vieren, pakt Museum Hof van Busleyden uit met een feestelijke openingsweek.


Na een grondige restauratie en herinrichting opent het vernieuwde Museum Hof van Busleyden in maart 2018 opnieuw zijn deuren. De eerste tijdelijke tentoonstelling Roep om Rechtvaardigheid belicht de rijke en fascinerende wisselwerking tussen kunst, recht en rechtvaardigheid in de Nederlanden tussen de 15de en de 17de eeuw. De openingstentoonstelling in het museum is ook het sluitstuk van stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN. Naast de tijdelijke expo zullen ook de museumshop en de polyvalente zaal Dodoens al toegankelijk zijn voor bezoekers. Tijdens het voorjaar staan voor het grote publiek al een aantal evenementen op stapel, zoals  de Museumkampen en Erfgoeddag. 


Het slot van de tijdelijke expo in juni luidt de opening in van de nieuwe vaste museumopstelling. Bezoekers kunnen die vanaf zondag 17 juni zelf ontdekken. Het is meteen ook het startschot van een bijzondere openingsweek, die eindigt met een feestelijk weekend op 22, 23 en 24 juni.


"Het publiek krijgt in de openingsweek een unieke kans om zowel de tijdelijke tentoonstelling als de nieuwe vaste opstelling mee te pikken," vertelt Björn Siffer, Mechels schepen van Cultuur. "Het feestelijke slotweekend van Roep om Rechtvaardigheid is met het Bourgondisch gekruide foodfestival Bus-Kruid, de eerste editie van de Mechelse Museumnacht en heel wat extra activiteiten in het museum echt de kers op de taart."


Praktisch

Meer praktische informatie op de website van Museum Hof van Busleyden.