Ontdek prachtig funerair erfgoed tijdens de Week van de Begraafplaatsen

zaterdag, 27 mei, 2017 (Hele dag) tot zondag, 4 juni, 2017 (Hele dag)
Het Schoonselhof in Antwerpen.
Het Schoonselhof in Antwerpen.

Van 27 mei tot en met 4 juni loopt de Week van de Begraafplaatsen. Op bijna 130 begraafplaatsen in meer dan 20 Europese landen kan je prachtig funerair erfgoed bewonderen. De Europese Week van de Begraafplaatsen werd gelanceerd door ASCE, Association of Significant Cemetries in Europe. In 2017 wordt de Week van de Begraafplaatsen voor de vijftiende keer georganiseerd. 


Watermaal-Bosvoorde

Ook vzw Epitaaf neemt dit jaar deel aan de Week van de Begraafplaatsen. Zij bieden we een rondleiding aan op de gemeentelijke begraafplaats van Watermaal-Bosvoorde, een bosrijke gemeente in het zuiden van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.


Deze begraafplaats werd geopend in 1875 op de heuvelrug van de Woluwevallei. Uiteraard houdt de gids ook halt langs de meest markante graftekens zoals die van Auguste Beernaert, Albert Droesbeke en Rik Wouters!


Het Schoonselhof

We organiseren tijdens de week van de begraafplaatsen ook een prachtige rondleiding op het Schoonselhof. Die bijzonder mooie grafplaats wordt voor niets het Antwerpse 'Père Lachaise' genoemd. 

Schrijf je hier in om een van de laatste plaatsjes te bemachtigen.


Volledige programma

Er zijn natuurlijk nog heel wat andere activiteiten tijdens de Week van de Begraafplaatsen. Download de brochure hieronder voor het volledige overzicht.