Oudenaarde herdenkt WO1 een weekend lang

vrijdag, 25 mei, 2018 (Hele dag) tot zondag, 27 mei, 2018 (Hele dag)
Koninklijke Muziekkapel © Stad Oudenaarde

2018 is een memorabel jaar: het is maar liefst 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Groote Oorlog. Ook de stad Oudenaarde viert en herdenkt die tekenende oorlog én de bevrijding van de stad na vier lange jaren.


Oudenaarde werd dankzij twee Amerikaanse helden, sergeant Smithhisler en private Burke, bevrijd. Deze twee helden worden geëerd tijdens het herdenkingsweekend van 25 tot en met 27 mei 2018. Op vrijdagavond beleef je een indrukwekkende Militaire Taptoe op de Markt. Het optreden wordt verzorgd door nationale en internationale militaire orkesten. De Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht (België), de Militaire Muziekkapel van Metz (Frankrijk), de Fanfare Korps Nationale Reserve (Nederland), de Koninklijke Escorte te Paard (België) en de Nassau County Firefighter’s Pipes and Drums Band (New York) verzorgen een muzikaal spektakel waar iedereen stil van wordt.


Op zaterdag 26 mei treedt de NATO Jazz Orchestra band om 20u op in CC De Woeker. Op zondag 27 mei om vertrekt 's ochtends een militaire stoet aan het Prosper De Maeghtplein in deelgemeente Eine, die stoet wordt gevolgd door een eervolle plechtigheid met de inhuldiging van het monument ter ere van de oorlogshelden Smithhisler en Burke. Heemkring Westerring Eine organiseert verder een gratis tentoonstelling over de bevrijding van Oudenaarde.


Praktisch

Alle praktische informatie vind je op de website van de stad Oudenaarde.