Raveel terug op de Leie na 47 jaar

zaterdag, 18 augustus, 2018 -
15:30 tot 17:45


In het kader van de Biënnale van de Schilderkunst ‘Over landschappen’, zal het vlot van Roger Raveel na 47 jaar terug te water gelaten worden

In 1971 bouwde kunstschilder Roger Raveel een vlot uit plastic zakken als protestactie tegen de voorgenomen plannen om de oude Leiemanders in Machelen-Zulte en omgeving te dempen. De actie en het bijhorende vlot hadden een belangrijke invloed op het behoud van de Leiearm en is het bewijs dat kunst een invloed kan hebben op het landschap. 

Destijds kreeg de protestactie een enorme persbelangstelling en kwamen meer dan duizend toeschouwers kijken. Deze zomer kan je vanop de oevers van de Leie het vlot opnieuw  toejuichen tijdes een unieke afvaart.

Unieke afvaart

Op zaterdag 18 augustus zal het vlot voor de eerste keer terug de Leie, een niet aflatende inspiratiebron voor kunstenaars, afvaren. Vergezeld van plezierbootjes en andere vaartuigen maakt het een tocht van de jachthaven van Deinze tot aan Astene Sas.

Iedereen is welkom om de afvaart en aankomst bij te wonen. Ook wie zelf een boot heeft is welkom om deel te nemen aan de optocht.
 

Praktisch

15u30: Ontvangst in het mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek). Adres: Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze

Om 16u stipt vertrekt het vlot en de andere boten van het Sint Poppoplein in Deinze

17u45: Aankomst van het vlot in Astene Sas


Over landschappen

Dit evenement kadert in de Biennale van de Schilderkunst 'Over Landschappen'