Talent van eigen bodem in Lokeren

zaterdag, 24 juni, 2017 - 14:00 tot zondag, 8 oktober, 2017 - 17:00
Erfgoedsite: 
Stadsmuseum Lokeren.

In het stadsmuseum van Lokeren kan je nog tot 8 oktober een selectie uit het uitgebreide archief van architect Jos Van Driessche bewonderen. Zijn werk wordt nu voor het eerst door middel van maquettes en gedigitaliseerde archiefstukken aan het brede publiek getoond.

Architect en stedenbouwkundige Jos Van Driessche (°1930, Lokeren) volgde na zijn architectuurstudies in Sint-Lucas internationale stages in Zwitserland en Duitsland. Na de terugkeer naar zijn geboortestad, nam hij deel aan een groot aantal architectuurwedstrijden. Hij maakte plannen voor sociale woonwijken, culturele centra en bibliotheken, stadsvernieuwingsprojecten, school- en overheidsgebouwen, kerken en gezinswoningen in Lokeren, Gent en omstreken. In Lokeren bouwde hij onder andere de Kopkerk, de school op de Oude Heerweg, het Sparrenhof en veel villa’s en stadswoningen.


Tegelijk ontwierp hij ook grootschalige en prestigieuze ontwerpen voor ver daarbuiten: de urbanisatie van Maspalomas in Gran Canaria en Side in Turkije, de opera van Madrid, een roterende restauranttoren in Abu Dhabi, de Pahlavi National Library in Teheran. In 1960 won Jos Van Driessche de prestigieuze internationale prijs Regulo d’Oro. 


Praktisch

Openingsuren en info vind je op de website van de stad Lokeren.


Ledenvoordeel

Toon zeker je lidkaart bij een bezoek aan het stadsmuseum voor een extra cadeautje.

Nog geen lid van Herita? Meld je gratis aan.