Tentoonstelling: OER, de wortels van Vlaanderen

woensdag, 15 maart, 2017 - 10:00 tot zondag, 6 augustus, 2017 - 18:00
Gustave Van De Woestyne, de slechte zaaier.

Op papier is OER een tentoonstelling over de Vlaamse kunst tussen pakweg 1880 en 1930, met in de hoofdrollen: Emile Claus, Valerius De Saedeleer, Gustave Van de Woestyne, George Minne, James Ensor, Léon Spilliaert, Rik Wouters, Frits Van den Berghe, Constant Permeke, Gust. De Smet, Hubert Malfait en Edgard Tytgat. Ze vertelt over een kantelpunt in de kunst- en cultuurgeschiedenis, en neemt je als bezoeker mee naar de vroege 20ste eeuw.


Maar OER is meer. OER gaat ook over vandaag, en over wie wij als Vlamingen zijn. Want de grens tussen heden en verleden is flinterdun.


De tentoonstelling brengt een uitzonderlijke selectie van topstukken van de meest invloedrijke schilders uit die periode. Vele stukken bevinden zich in privébezit en worden voor de eerste keer getoond aan het grote publiek. Tel daarbij een sprookjesachtige scenografie waarin het haast lijkt alsof je in de schilderijen rondloopt, en je weet: OER is een tentoonstelling om niet te missen.


Praktisch

Meer informatie op de website van OER.


Herita-leden betalen € 7 in plaats van € 10 voor een toegansticket. 

Nog geen lid van Herita? Meld je dan snel gratis aan!


Voor de tentoonstelling OER werkte het Caermersklooster samen met Katoen Natie. In hun hoofdkwartier HeadquARTers vind je niet alleen kantoorruimte, maar ook een prachtige vaste tentoonstelling die je na reservering met een gids kan bezoeken. Herita-leden krijgen een mooi voordeel bij een bezoek aan HeadquARTers.