The Beauty of the Beast: een beestige kunsttentoonstelling in Kasteel d'Ursel

donderdag, 25 mei, 2017 (Hele dag) tot zondag, 15 oktober, 2017 (Hele dag)
The beauty of the beast Kasteel D'Ursel

De kunstgeschiedenis begint met dieren: meer dan 30.000 jaar geleden werden ze al door mensen vastgelegd in muurschilderingen. Voor ‘The Beauty of the Beast’ selecteert het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (Antwerpen) werk van kunstenaars uit de 17de, 18de en 19de eeuw. Beestige kunstwerken uit elke hoek worden in het wondermooie Kasteel d'Ursel verzameld.


De expo combineert en confronteert de oude meesters met tientallen hedendaagse kunstenaars. Aan de grote toegangspoort wacht bijvoorbeeld Le gardien d'Ursel van Stief Desmet de bezoeker op. Er is geen weg rond deze metershoge Duitse scheper: iedereen moet er dwars doorheen wandelen. Vroeger nestelden er kerkuilen in de torens van het kasteel, nu kunnen bezoekers zich neervlijen tussen de poten van een reuzegroot exemplaar. Kortom: The Beauty of the Beast is een verrassende en vernieuwende tentoonstelling!


Praktisch

Meer informatie over de tentoonstelling en alle praktische informatie lees je hier. 


Ledenvoordeel

Voor Herita-leden organiseren we soms exclusieve activiteiten of acties in Kasteel d'Ursel. Hou deze pagina's dus zeker in de gaten!

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan!