Unieke belevingsloop door het Openluchtmuseum Bokrijk

zondag, 12 november, 2017 (Hele dag)
De Bokrijk Run.

De Bokrijk Run is een nieuw en uniek loopevenement dat op zondag 12 november 2017 voor het eerst wordt georganiseerd. Deelnemers aan het event lopen doorheen alle troeven die het park Bokrijk te bieden heeft.


“Via een belevingsvol parcours zetten we de diversiteit en de hoogtepunten van Bokrijk in de verf bij onze bezoekers”, zegt Igor Philtjens, voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk en gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed. “Je krijgt als loper de kans om het aanwezige erfgoed op een wel heel aparte manier te beleven. Bovendien biedt deze run een nieuwe formule om het museum in het najaar toegankelijk te maken voor het publiek.”


Zo wordt het Openluchtmuseum op 12 november voor het eerst exclusief opengesteld voor lopers en joggers, mét Living History-acteurs en geopende bezienswaardigheden. Verder loop je dwars doorheen het water aan het nationaal bekende fietspad 'Fietsen door het water', doe je het sfeervolle Arboretum aan, is er een passage voorzien doorheen ‘De sixties’, loop je door evenementenhal HANGAR58 en doorkruis je de bossen van Bokrijk.


Programma


De Bokrijk Run bestaat uit 3 onderdelen:

  • De belevingsrun: lopen zonder tijdsdruk over een afstand van 5 of 10 kilometer. 
  • De chronorun: wie wat meer prestatiegericht is, kan om 14u. de start nemen van de chronorace. 
  • De kidsrun: om 15u.30 is het aan de kleinsten. Over een afstand van 1 km lopen de jongens en meisjes door het Openluchtmuseum waar ze enkele leuke attracties passeren. Mama's en papa's mogen uiteraard meelopen!


Alle praktische info: www.bokrijkrun.be
 

Ledenvoordeel

Bekijk hier jouw voordeel bij Bokrijk als lid van Herita.

Nog geen lid? Meld je snel gratis aan.