Verken de kust tijdens de Week van de Zee

vrijdag, 21 april, 2017 (Hele dag) tot zondag, 7 mei, 2017 (Hele dag)
(CC BY-NC-ND 2.0) Roely

Ook dit jaar weer kan je tijdens de Week van de Zee onze Belgische kust komen ontdekken. Buiten zijn, de mooiste natuur ontdekken, iets bijleren en je amuseren, dat staat centraal tijdens de Week van de Zee. In verschillende kuststeden worden wandelingen, workshops en activiteiten georganiseerd. De Week van de Zee benadrukt de unieke waarde van de rijke natuur aan de kust, vol speciale planten en dieren. 

Raversyde Atlantikwall 

zondag 23 april

Ook Proviniedomein Raversyde doet mee aan de Week van de Zee. Daar vertellen gespecialiseerde architecten je alles over de restauratie van de Duitse batterij Aachen uit WO1. De bunkers worden gerestaureerd, paden heraangelegd, collectiestukken opgeknapt én er komt een nieuwe tentoonstelling over WO1 op zee en aan de kust. Het project en alle aandachtspunten worden toegelicht: de erfgoed- en natuurwaarden, de verhalen rondom de site. 

Herita-leden genieten van een kortingstarief op een individueel ticket.

Combi: €8 i.p.v. €10
Anno 1465: €5 i.p.v. €6
Atlantikwall: €6 i.p.v. €8

Nog geen lid van Herita? Meld je dan snel gratis aan!

Cultuurcentrum De Grote Post

zondag 23 april

Rond het thema 'zorg' van Erfgoeddag 2017 slaan FARO, Erfgoedcel Kusterfgoed en MUS-E Belgium de handen in elkaar voor een artistiek erfgoedtraject met jongeren.

Leerlingen verzorging van de scholengroep Petrus & Paulus Oostende werken samen met bewoners van WZC Sint-Monica vertalen onder begeleiding van kunstenaar Tom Vout. In een performance vieren de leerlingen en de bewoners hun erfgoed. Studenten animator in de ouderenzorg van het Vesaliusinstituut in Oostende gaan samen met kunstenares Mia Nollet en de bewoners van Zeemanshuis Godtschalck aan de slag. Zij werken rond erfgoed, identiteit en textielkunst. Het eindresultaat is een tentoonstelling met een mix van oude ambachtelijke technieken en hedendaagse textielkunst, doorspekt met foto's en visserstaal.

De performance en tentoonstelling gaan op Erfgoeddag door in de lokettenzaal van De Grote Post in Oostende!

Voor Herita-leden organiseren we op deze site regematig exclusieve activiteiten of acties. 

Nog geen lid van Herita? Meld je dan snel gratis aan!