Vier de Pajotse Molendag bij de Heetveldemolen

zondag, 27 mei, 2018 -
10:00 tot 17:00

De Heetveldemolen doet mee aan de grote Pajotse molendag, georganiseerd door het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei. Tijdens de Pajotse molendag leer je de bestaande en verdwenen wind- en watermolens in Galmaarden, Herne, Bever, Pepingen, Roosdaal, Gooik kennen. 


Op zaterdag 26 mei om 15u opent al een pop-up café op feestelijke wijze: een gloednieuwe caravan-bar! De dorstige wandelaars langs het Markpad wordern daar opgevangen voor een heerlijke verfrissing. De koer van de molen wordt omgetoverd tot een kleine oase. Op zaterdag 27 mei leeft de Heetveldemolen verder op. 


Programma

  • 9u tot 12u: fotocafé ism Archéduc:  onder begeleiding van Erwin Alsteens, professioneel fotograaf.
    Tijdens deze sessie leert je je fototoestel beter kennen, maak je samen foto’s en bespreekt ze.  Inschrijven is nodig: info@archeduc.be met vermelding fotocafé 27 mei. 
  • 10u tot 17u: vrije molenwandeling vertrekt aan de molen. Tijdens deze wandeling kan u het molenerfgoed in de gemeente ontdekken via een oude en een nieuwe formule. De nieuwe formule maakt gebruik van een app waarbij men digitaal op elke molenlocatie info kan inwinnen, er zijn ook papieren molenkaarten ter beschikking.

Molencafé met speltpannenkoeken.

  • 13u tot 17u: “Molenaar voor één dag”
    Familiedag in de molen met spelletjes, wedstrijden en lekkernijen voor jong en oud. 

Meer info vind je hier.

Alles over de Pajotse Molendag.