Weg van Klassiek: Reinoud Van Mechelen & Anthony Romaniuk in het Kasteel van Gaasbeek

zaterdag, 25 augustus, 2018 -
18:30 tot 21:00
vlaanderenvanuitdelucht

Weg van Klassiek is het festival van klassieke muziek en natuur in het Pajottenland en de Zennevallei. Het festival is dit jaar aan zijn zesde editie toe en strijkt ook neer in het prachtige Kasteel van Gaasbeek. 


Het concert: Museumtuin met Vliegende Bloemen

In 1840 zette Robert Schumann zestien gedichten van Heinrich Heine op muziek. ‘Dichterliebe’ groeide uit tot een van de bekendste Liedercycli. Franz Liszt componeerde rond diezelfde tijd zeven ‘Mélodies’ op teksten van Victor Hugo. Hugo was getuige bij het huwelijk van Marie Arconati Visconti, de laatste kasteelvrouwe van Gaasbeek!

Reinoud Van Mechelen, tenor & Antony Romaniuk, piano
•    Robert Schumann, Dichterliebe, opus 48
•    Franz Liszt, Mélodies op teksten van Victor Hugo

Het concert start om 21u.


De museumtuin van Kasteel Gaasbeek: klassieke muziek en natuur!

Neem een 'dagticket' en beleef ook een bezoek aan de museumtuin en een maaltijd vooraf: 
De vermaarde Museumtuin van Gaasbeek biedt een indrukwekkend overzicht van traditionele en zeldzame fruit- en groentesoorten naar het voorbeeld van de kasteeltuinen uit de 18deen 19deeeuw. Hoogtepunt is een verzameling leifruitbomen, wellicht de grootste en volledigste ter wereld.Al deze pracht is natuurlijk mede de verdienste van vlinders, bijen en andere onverdroten bestuivers.Bepaalde vlinders hebben specifieke waardplanten waarop ze hun eitjes leggen en waarmee de rupsen zich kunnen voeden. We verkennen de tuin onder de vleugels van de gidsen van de Museumtuin, maar je krijgt ook inspiratie om bij jou thuis meer vlinders te verwelkomen in de tuin.

Vlinders zijn vliegende bloemen en kleurrijke muzen voor componisten en dichters! Het bezoek aan de tuin eindigt met een lekkere groentesoep, zodat iedereen aangesterkt is voor het concert. Deelnemers aan het tuinbezoek krijgen een zakje bloemenzaad voor vlinders mee naar huis.

18.30u: rondleiding in museumtuin Kasteel van Gaasbeek
19.45u: broodmaaltijd met streekproducten
21u: concert: Museumtuin met Vliegende Bloemen


Praktisch

Het concert bijwonen kost € 18

Deelnemen aan de wandeling, de maaltijd en het concert kost € 35

Tickets bestellen voor het concert op 25 augustus doe je hier

Weg van Klassiek 2018 is een organisatie van Vlabra’ccent Regio Pajottenland-Zennevallei, Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei, cc Westrand, Kasteel van Gaasbeek, Kunst In Pepingen en cc Coloma, met steun en medewerking van de gemeenten Pepingen, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw.