Zelf aan het stuur van een stoomtrein zitten? Ga mee met het zomerkamp Train Mania!

zaterdag, 8 juli, 2017 (Hele dag) tot zaterdag, 15 juli, 2017 (Hele dag)

Jonge treinliefhebbers tussen 14 en 18 jaar kunnen tijdens de zomervakantie deelnemen aan het unieke kamp 'Train Mania' in het Stoomcentrum in Maldegem. Tijdens dit kamp worden de jongeren ondergedompeld in de boeiende wereld van de historische treinen. 

Train Mania is een praktisch doe-kamp, waarin historische technieken en moderne tools elkaar ontmoeten. De deelnemers werken mee aan het spoor en aan de restauratie van de oude stoom- en dieseltreinen. Heb je er altijd van gedroomd om eens achter het stuur van een historische locomotief te zitten? Tijdens dit kamp leer je de eerste kneepjes van het vak. De deelnemers trekken er ook op uit: ze gaan onder meer een kijkje nemen in een modern seinhuis, ze krijgen een rondleiding in de werkplaats van Infrabel, en daarnaast is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning.

Praktisch

Je hoeft geen technische voorkennis te hebben om mee te doen aan dit kamp, een gezonde dosis interesse is genoeg. Je vindt alle praktische informatie over Train Mania hier.
 


Wil je eerst al eens kennis maken met het Stoomcentrum? Dat kan zeker! Meer nog, Herita-leden genieten van een korting van €4.

Nog geen lid van Herita? Meld je dan snel gratis aan!