Zoek de Schatten van Vlieg met je neus in Kasteel Beauvoorde!

zaterdag, 1 juli, 2017 - 10:00 tot donderdag, 31 augustus, 2017 - 17:00
Kasteel Beauvoorde in Veurne. © Jan Crab

Hoe zou een kasteel ruiken? Een kasteel vol oude boeken en schilderijen, dat al eeuwenlang zwemt in het water? Een kasteel waar er bovendien geen verwarming is? Daar moet vast een geurtje aan zijn...


De Bende van Vlieg was onlangs op bezoek in Kasteel Beauvoorde en verstopte er een geurende schatkist waar jij met je scherpe speurneus naar op zoek mag gaan. Je neus in andermans zaken mogen steken, dat is een enorm spannend idee. Vind je niet?


Twee maanden lang heten we je van harte welkom om samen met je ouders, je grootouders, je zusjes, broertjes en vriendjes de welriekende schat van Kasteel Beauvoorde te komen bemachtigen.


Voor alle praktische informatie over de Schatten van Vlieg in Kasteel Beauvoorde, neem je best een kijkje op de website.


Zoek de schat nu ook met een app

Dit jaar wordt de zoektocht naar de Schatten van Vlieg nóg leuker in Kasteel Beauvoorde. Er werd speciaal een app ontwikkeld waarmee je nog meer leuke spelletjes ontdekt tijdens je zoektocht.  

  • Download de OJOO-app op je smartphone.
  • Zoek naar 'Kasteel Beauvoorde Veurne met Vlieg' en download dit spel. 
  • Vanaf nu heb je geen internetverbinding meer nodig en kan je beginnen spelen.


Er blijven natuurlijk ook altijd papieren versies beschikbaar in Kasteel Beauvoorde.


Meer Schatten van Vlieg in Veurne

Maar er is meer! Niet alleen in Kasteel Beauvoorde heeft de Bende van Vlieg een schat verstopt. Ook in de Bibliotheek van Veurne, in het stadsmuseum Vrij Vaderland en in het Bakkerijmuseum kan je met je speurneus op schattentocht. Wie minstens drie van de vier schatten weet te bemachtigen, verdient een mooie prijs. De spaarkaart die je daarvoor nodig hebt, kan je afhalen in het toeristisch infokantoor van Veurne, of bij een van de vier deelnemende musea.


Schatten van Vlieg is een initiatef van Cultuurnet Vlaanderen, bedoeld voor gezinnen die in de zomervakantie op een kindvriendelijke en speelse manier op verkenning trekken richting musea, kastelen, bibliotheken en andere leuke plekken in Vlaanderen.