Zomer in den AST: zoektocht en vaantjesspel

zondag, 1 juli, 2018 - 10:00 tot vrijdag, 31 augustus, 2018 - 18:00

Den AST kijkt ernaar uit jou deze zomer te ontvangen! Er is tijdens de zomervakantie een speciaal programma voor kinderen

Vaantjesspel

Centraal staan de Halse vaantjes.  Weet jij wat dat is?  Een vaantje is een langwerpig vlagje.  Wie naar Halle op bedevaart kwam, ging met een vaantje naar huis.  De Halse vaantjes zijn echte hebbedingen, want ze worden door heel wat mensen verzameld en bewaard. Ga op zoek naar de verstopte vaantjes in het museum en ontdek wat ze te vertellen hebben.  Leer zo spelenderwijs enkele leuke weetjes over Halle én ga met een supercool fietsvlagje naar huis.

Het Vaantjesspel is ideaal voor kinderen van 5 tot 8 jaar


Muizenzoektocht

In het museum den AST horen geen muizen thuis. De muizen zijn weggevlucht voor Minou, de museumpoes.  Ze zitten overal in het museum verstopt.  Ga, met een zaklampje in de hand, samen met Minou de poes de muizen achterna en leer zo het museum kennen.  Op het einde van de zoektocht krijg je een kleine verrassing.


Over den AST

Verder kan je het museum met al je zintuigen ontdekken via allerlei losse doe-opdrachten.  Dus wil je de koelte opzoeken tijdens een warme zomerdag, of de regen vermijden op een grijze dag, in den AST valt wel altijd iets te beleven! 

Op een boogscheut van het historisch en toeristisch centrum van Halle vind je in den AST, het streekmuseum en het stadsarchief van Halle. Deze zijn gevestigd in de oude mouterij Van Roye, een beschermd monument en een industriële erfgoedparel.  

Herita-leden krijgen op vertoon van hun lidkaart toegang aan groepstarief.