Zondagse rondleiding voor individuele bezoekers in het kasteel van Alden Biesen

zondag, 5 maart, 2017 -
14:30 tot 17:00
zondag, 19 maart, 2017 -
14:30 tot 17:00
© P. Van Gelooven

Wil je graag meer weten over Alden Biesen? De wereld van de landcommandeurs leren kennen en kennis maken met alle details over de brand? Dat kan! Iedere eerste en derde zondag van de maanden maart tot en met juni kan je deelnemen aan een rondleiding door een gespecialiseerde gids.

De geschiedenis van de Landcommanderij Alden Biesen gaat terug tot de kruistochten in de 13e eeuw. Dappere ridders richtten in 1190 de Duitse Orde op. Alden Biesen was het hoofd van een provincie of balije van deze Duitse Orde. In het kasteel woonde eeuwenlang de landcommandeur, een machtig man die aan het hoofd stond van de balije Biesen. Vandaar dus de naam: Landcommanderij Alden Biesen.

Ontdek tijdens deze rondleiding de volledige geschiedenis van Alden Biesen. Leer over de Duitse Orde, de ridders en het kastelencomplex. Bezoek de kerk en de binnenpleinen. En vergeet ook het appartement van de landcommandeur niet en de Franse tuinen.

Praktisch

Neem voor meer informatie over het kasteel zeker een kijkje op de website van het kasteel.

De toegangsprijs is 6 euro en je hoeft vooraf niet te reserveren.

Herita organiseert regelmatig evenementen op deze site voor leden. Hou voor meer informatie over ledenactiviteiten en acties zeker de website in de gaten.

Nog geen lid van Herita? Meld je dan snel gratis aan!