5 redenen om vrijwilliger te worden bij Herita

Bij Herita maak je gegarandeerd vrienden!
Blijf zelf leren over erfgoed als vrijwilliger. ©Stefan Dewickere
Je helpt mensen monumenten te ontdekken. ©Stefan Dewickere

Kunnen eeuwenoude gebouwen jou volledig betoveren? Of zou je zelf graag een meerwaarde zijn bij het beschermen en openstellen van adembenemende monumenten? Meer dan 200 trouwe krachten kunnen als vrijwilliger bij Herita hun passie kwijt. En waarom jij niet? We geven je alvast 5 redenen mee waarom jij bij Herita op je plaats bent als vrijwilliger.

 

1.    Je houdt van monumenten

Je kan uren wegdromen bij de geschiedenis van een oogverblindend kasteel. Of je ziet jezelf meteen de wereld rondvaren bij het zien van een antieke boot. Misschien ben je wel benieuwd naar hoe Open Monumentendag er achter de schermen aan toe gaat. Van erfgoed houden kan je op oneindig veel verschillende manieren. Maar hoe dit ook voelt voor jou, als Herita-vrijwilliger kan je je liefde voor monumenten steeds nuttig inzetten.


2.    Je wil mensen monumenten laten ontdekken

Als Herita-vrijwilliger werk je mee aan het openstellen van monumenten voor het publiek. Je kan exclusieve activiteiten  begeleiden voor Herita-leden, mensen onthalen op Open Monumentendag, schoolkinderen rondleiden in Kasteel Beauvoorde en veel meer. Dankzij het werk van onze vrijwilligers kan het grote publiek verschillende erfgoedparels beleven op een nog meer zinvolle en unieke manier.


3.    Je wil je talenten nog meer inzetten

Onze vrijwilligers zijn ontzettend divers. Of je nu een technisch wonder, een rasechte klusser of een taalvaardige onthaalmedewerker bent: jouw talent kunnen we altijd gebruiken. Lees zeker de ervaringen van onze andere vrijwilligers om meer te weten te komen.


4.    Je ontmoet graag nieuwe mensen

Vrijwilliger ben je niet alleen. Je wordt ondersteund door een team van vaste medewerkers en je ontmoet ook altijd andere vrijwilligers van Herita. Die hebben meteen ook gelijkaardige interesses als jij, net als de meeste bezoekers die je zal tegenkomen. Je krijgt er dus niet alleen een interessant takenpakket bij, maar ook een heleboel boeiende kennissen en wie weet zelfs nieuwe vriendschappen!


5.    Je wil bijleren

Als Herita-vrijwilliger pik je niet alleen veel nieuwe vaardigheden op, zoals het voeren van promotie of het onthalen van bezoekers. Je wordt ook permanent bijgeschoold en je leert je horizon verbreden. Daarnaast verruim je natuurlijk ook je kennis over erfgoed. Bij Herita sta je nooit stil!Zelf vrijwilliger worden

Wil je zelf ook graag vrijwilliger worden bij Herita? Lees hier alles over vrijwilligerswerk bij Herita.