7 uitstapjes voor een paasvakantie boordevol avontuur

MOU Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen
Bilzen Mysteries Alden Biesen
De Grote Post Oostende kinderen gezinsaanbod
Belfort Gent spel van de slotenmaker het verdwenen privilege
In de adembenemende zaal van de Roma kan jong en oud terecht voor kwaliteitsfilms.
NAVIGO museum kinderaanbod workshops
Waanzinnige boomhut  Fort Napoleon Andy Griffiths Terry Denton

De paasvakantie komt er aan! Weet jij al wat je met je kinderen gaat doen? Heel wat monumenten bieden tijdens de vakantie ontzettend leuke en leerrijke activiteiten aan voor hun kleinste publiek. Dankzij deze 7 leuke tips verveelt niemand zich tijdens deze paasvakantie. 


1.  Ga mee op expeditie met de mini-gids van het MOU

In het Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen sluipt een piepkleine gids rond… Een ondeugende muis die luistert naar de naam MOUse neemt de kleinste bezoekers van het museum mee op sleeptouw. Met een werkboekje en een leuke kofferzoektocht leert MOUse zijn speelkameraadjes alles over de geschiedenis van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen.

Alle informatie over het familieaanbod lees je op de website van het MOU.

Met je Herita-lidkaart krijg je korting bij het MOU!


2.  Beleef een mysterieuze avond in Alden Biesen    

Zet na zonsondergang in de sprookjesachtige Landcommanderij van Alden Biesen een hoofdtelefoon op je oren, neem een tablet mee en laat je betoveren door de 800-jarige geschiedenis die voor je ogen tot leven komt. De stem van Jan Decleir als de zonderlinge Heer van Biesen is jouw virtuele gids voor ongeveer 80 minuten. 

Het kindvriendelijke belevingsparcours Bilzen Mysteries is tijdens de Ppaasvakantie elke avond open, want dantijdens de vakantie mag iedereen toch wat langer opblijven?

Herita-leden krijgen €5 korting op een toegangsticket en betalen €13 in plaats van €18 per persoon. Reserveren doe je online met jouw unieke Herita-code, hier vind je alle informatie over je ledenvoordeel.

Voor meer praktische informatie kan je terecht op de website van Bilzen Mysteries.


3.  Gluur achter de schermen van De Grote Post

Tijdens de paasvakantie ontdek je alle plekjes in De Grote Post waar je anders nooit zou komen. Zo’n uitzonderlijke ontdekkingstocht vraagt natuurlijk ook om een buitengewone gids! Daarom worden de vrijwilligers van het prachtige cultuurcentrum ingeschakeld, zij kennen het monumentale pand tenslotte op hun duimpje.

Je komt te weten waarom een lamp vervangen in de Grote Zaal niet zo makkelijk is als thuis en je mag uitzonderlijk een kijkje nemen in de kleedkamers van de artiesten. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen mee op ontdekkingstocht.

Alle praktische informatie vind je op de website van De Grote Post.

Voor Herita-leden organiseren we soms exclusieve activiteiten of acties in De Grote Post, hou dus zeker onze website in de gaten!


4.  Plezier voor de hele familie in het Belfort van Gent

In het Gentse Belfort worden niet alleen de kleinste spruiten warm onthaald, ook grote broers en zussen kunnen rekenen op een dag boordevol plezier op maat.

Kinderen tussen 6 en 12 jaar leren het Belfort al spelend kennen met de interactieve rondleiding vol opdrachtjes: “Het spel van de Slotenmaker”. Jongeren tussen 12 en 18 jaar lossen het raadsel van “Het Verdwenen Privilege” op. 
Alle praktische informatie lees je op de website van het Belfort van Gent.

Herita-leden krijgen korting bij een bezoek aan het Belfort.


5.  Lekker knus film kijken in de Roma

Op mooi weer kunnen we in België jammer genoeg niet altijd rekenen. Maar op kwaliteitsfilms in de Roma gelukkig wel! Je kan in het de wondermooie filmzaal tijdens de Ppaasvakantie maar liefst drie verschillende kinderfilms bekijken. Een regendagje hier en daar maakt deze vakantie dus enkel leuker.

Bekijk het volledige kinderaanbod van de Roma en bestel je tickets!

Herita-leden krijgen maar liefst €3 korting op de voorverkoopprijs voor online tickets. Bekijk hier alle details over jouw ledenvoordeel. 


6.  Workshops voor echte zeemeermannen en –minnen

In het Navigomuseum wordt ook aan de paasvakantie gedacht. Op elke vrijdag kunnen kleine zeebonken er terecht voor leuke workshops. Een super extraatje: papa’s en mama’s kunnen op hetzelfde moment een rondleiding in het museum volgen!

De eerste vrijdag van de vakantie staat helemaal in het teken van vissen. Kinderen tussen 3 en 6 jaar kunnen komen knutselen, vertellen en ontdekken. Een week later is het aan alle zeemeermannen en –minnen tussen 6 en 10 jaar om een zelfportret te leren maken.

Voor inschrijvingen en praktische informatie neem je best een kijkje op de website van NAVIGO.

Herita-leden krijgen natuurlijk korting bij een bezoek aan het museum. 


7.  Ontdek de waanzinnige boomhut in Fort Napoleon

Van 25 februari tot en met 17 april 2017 vindt in Fort Napoleon de eerste expo plaats over De Waanzinnige Boomhut. Deze jeugdboeken van de Australische auteur Andy Griffiths en illustrator Terry Denton zijn waanzinnig populair in Vlaanderen en Nederland. De auteur komt tijdens de expo zijn nieuwe boek ‘De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen’ persoonlijk voorstellen in Fort Napoleon!


De expo is opgebouwd uit verschillende delen. Op de bovenverdieping hoor je de waanzinnige verhalen uit de boeken. Op de benedenverdieping kan je je energie kwijt op een waanzinnig lang boomhut-parcours.


Herita-leden krijgen een mooie korting bij een bezoek aan Fort Napoleon.

Neem voor alle praktische informatie zeker een kijkje op de website van Fort Napoleon.


Word gratis lid van Herita

Wil je ook genieten van al die mooie kortingen? Meld je dan gratis aan en word lid van Herita!