Beleef Open Monumentendag in avant-première

De Hofkamer.

Open Monumentendag gaat door op zondag 10 september, maar leden van Herita kunnen die dag al in avant-première beleven! Op zaterdag 9 september, de dag voor Open Monumentendag, organiseren we voor Herita-leden al 15 buitengewone, betalende activiteiten in uitzonderlijke monumenten.


Voor een eerlijke prijs krijg je een exclusieve rondleiding door een unieke grafgalerij, een kennismaking met een echte baron in zijn kasteel, een bezoek aan een eeuwenoude abdijsite in restauratie en nog veel meer. We hebben kortom heel wat in petto voor onze leden. Het volledige programma vind je op de website van Open Monumentendag.


De Hofkamer exclusief open

Een van de 15 wondermooie locaties is De Hofkamer in Antwerpen, een 18e-eeuwse pronkkamer met een prachtig versierde gevel. Dit monument ligt goed verscholen in het hartje van historisch Antwerpen, achter erfgoedhuis Den Wolsack waar Herita haar kantoren heeft.


Binnenin prijkt de grootste plafondschildering op doek in Vlaanderen, die recent in zijn oorspronkelijke kleurenpracht werd hersteld. Bezoek nu zowel de gerestaureerde binnen- als buitenkant van dit pareltje en geniet van de hedendaagse kunst van Koen van den Broek, die in wisselwerking met de architectuur een totaalkunstwerk realiseerde.


Praktisch

Benieuwd naar meer? Op de website van Open Monumentendag vind je alle monumenten die je als lid in avant-première kan bezoeken. Kies een van de 15 ongelofelijke locaties uit en bestel meteen je tickets, want de plaatsen zijn beperkt.


Nog geen lid van Herita? Meld je snel gratis aan.