Bezoek Gent tijdens de Gentse feesten

De Voorhaven.
Het Gravensteen is een van de Historische Huizen van Gent.
De Sint-Pietersabdij is een van de Historische Huizen van Gent.
De Centrale.
Het slot van Laarne.
Backstay Hostel.
Villa Emma.

In Gent weten ze wat feesten is. Elke zomer vormt de historische binnenstad tien dagen lang het decor voor straattheater, circuskunsten, concerten en zoveel meer. Maar wist je dat er tijdens de Gentse Feesten ook heel wat te beleven valt in de vele monumenten die de stad rijk is? Wij geven je een paar toppers mee die je tijdens de 174e editie van dit grote volksfeest beslist eens moet bezoeken!


1.   Wandel met een gids door De Voorhaven

De Gentse Voorhaven is de best bewaarde 19de-eeuwse haven van Europa. Met maar liefst 15 geklasseerde monumenten is deze site het grootste beschermde stadsgezicht. Toch is dit unieke plekje nog een onbekende parel in de stad. Tijd om daar verandering in te brengen.


Tijdens de Gentse Feesten kan je deze indrukwekkende site dagelijks bezoeken met een gids. Maak kennis met het rijke katoenverleden van het 19de-eeuwse Gent en ontdek hoe de prachtige katoenloodsen vandaag een echte trekpleister geworden zijn. In de goed bewaarde kelders van LOODS 20 waan je je even in de 19de eeuw. Herita-leden krijgen 10% korting!


2.   Beleef 80 dagen zomer in de Historische Huizen

De Gentse Feesten dompelen de stad onder in een zomerse feeststemming, maar ook het fotofestival ’80 days of Summer’ lokt heel wat mensen naar Gent.


Deze indrukwekkende expo toont het werk van meer dan dertig fotografen op tien bijzondere, historische locaties in de stad. Zo kan je terecht in de Sint-Pietersabdij, de Sint-Baafsabdij, het Gravensteen, Hotel d'Hane Steenhuyse, Museum Arnold Vander Haeghen, het Belfort en het Stadhuis.


Herita-leden maken ook kans op een festivalpas. Doe mee aan onze wedstrijd!


3.   Mentale energie in De Centrale

De Centrale was vroeger een heuse elektriciteitscentrale. In de jaren 80 werden de oude generatoren van de stedelijke elektriciteitscentrale koud gezet, maar het gebouw is nog steeds een begrip in Gent.


Het monument doet vandaag dienst als ontmoetingsplek en het bruist er nog steeds van de energie. Met een wereldrestaurant, muziekschool, café en een rijk aanbod aan cultuur, is er altijd wel iets te ontdekken. Ook tijdens de Gentse Feesten valt er in de Centrale heel wat te beleven.


4.   Even tot rust komen in het Kasteel van Laarne

Wie aan de drukte van de stad en de Gentse Feesten wil ontsnappen, kan terecht in het Kasteel van Laarne. Dit sublieme 14de-eeuwse kasteel nabij Gent is één van de best bewaarde versterkte burchten van Vlaanderen. Het is nu gedeeltelijk ingericht als museum, met onder meer een fraaie collectie wandtapijten, meubels, een wapencollectie en zilverwerk.


Herita-leden genieten een mooie korting bij een bezoekje aan het kasteel.


5.    Overnachten in Gent

Villa Emma is een absolute topper voor wie liefst in een groene omgeving overnacht. Deze prachtige Bed & Breakfast is centraal geplaatst in een grote tuin van ruim 3000 m2, die ter beschikking staat van de gasten. De her en der geplaatste 'zithoekjes' laten toe om de villa vanuit verschillende perspectieven te bewonderen. Ook hier genieten onze leden een fantastische korting.


Ledenvoordelen

Leden van Herita genieten een heleboel voordelen bij deze monumenten én bij meer dan 100 andere monumenten in Vlaanderen. 

Ook lid worden van Herita? Meld je snel gratis aan!