Boek een verlengd weekendje in een monument

Slaap in een gerenoveerde treinwagon bij Station Racour.
Verblijf als monnik in Priorij Corsendonck.
Bij B&B Hippo-Droom krijg je elke ochtend een ontbijtbuffet met streekproducten.
Logeren in de gezellige B&B Villa Emma.
Verken Gent vanuit het hippe Backstay Hostel.
Verken Gent vanuit het hippe Backstay Hostel.

De Dag van de Arbeid, Pinksteren én Hemelvaart: we worden de komende maanden op een aantal heerlijke lange weekends getrakteerd. Wil je alles uit die extra vrije dagen halen? Boek dan een gezellig weekendje weg in een van deze vijf monumenten.


1.   Slaap in een gerenoveerde treinwagon bij Station Racour

Pal op de taalgrens vind je het voormalige treinstation van Racour. Na restauratie werd dit pittoreske stationnetje omgetoverd tot een karaktervol vakantieverblijf met maar liefst vijf sterren!


Je logeert hier in één van de gerenoveerde treinwagons of in het voormalige werkatelier dat omgedoopt werd tot luxueuze loft. De rijtuigen bieden plaats aan zes vakantiegangers, het oude werkatelier is een prima verblijf voor maximum vijf personen.


Heerlijk tot rust komen of ravotten doe je in de grote landschapstuin, ideaal voor stille genieters of gezinnen met kinderen. De oude spoorlijn langs het station kreeg een nieuwe invulling als fietspad met aansluiting op een netwerk van wandel- en fietsroutes.


Herita-leden krijgen een bijzonder extraatje bij Station Racour.


2.   Verblijf als monnik in Priorij Corsendonck

De bewogen geschiedenis van de Priorij van Corsendonk voert ons terug naar de 12de eeuw, toen kanunniken er prachtige handschriften vervaardigden. In de jaren ’70 werd de Priorij gerestaureerd en vervolgens in gebruik genomen als hotel.


Wie hier wil verblijven, kan kiezen uit drie verschillende formules: de comfortabele basiskamer, een gezinsvriendelijke optie of een kleine maar fijne monnikenkamer, perfect voor één persoon.


De priorij wordt omgeven door weilanden, akkers, en boomgaarden. Dat het heerlijk fietsen en wandelen is in dit stukje Antwerpse Kempen zal je dus niet verbazen.


Herita-leden krijgen korting op een verblijf in Priorij Corsendonck.


3.   Een luxueus weekendje Zoniënwoud in B&B Hippo-droom

Diep in het Zoniënwoud ligt B&B Hippo-Droom, een charmante Belle Epoquevilla uit 1900 met acht ruime luxe-kamers. De villa wordt omgeven door een grote privétuin met zonneterras en een weide waar de paarden staan te grazen: je zit hier dus midden in het groen.


In dit smaakvolle verblijf krijg je elke ochtend een gevarieerd en gezond ontbijtbuffet met streekproducten geserveerd. Vervolgens kan je je benen uitgebreid strekken in het Zoniënwoud om nadien te genieten van een streekbiertje in de zonnige tuin van B&B Hippo-droom. 


Ook bij B&B Hippo-droom genieten Herita-leden een aanzienlijke korting.


4.   Logeren in de gezellige B&B Villa Emma

Villa Emma is een ontzettend gezellige B&B in een Gentse cottage-villa uit 1909. Het verblijf werd genoemd naar de eerste bewoonster en je logeert hier in één van de twee multifunctionele, gerestaureerde gastenkamers.


De grootste troef van dit bijzondere plekje is de tuin van ruim 3000 m², die ter beschikking staat van de gasten. Verspreid over de hele tuin vind je gezellige zithoekjes die toelaten om de villa vanuit alle hoeken te bewonderen.


Herita-leden krijgen een aanzienlijke korting bij een verblijf in Villa Emma.


5.   Verken Gent vanuit het hippe Backstay Hostel

Het huidige Backstay Hostel was tot 1978 het redactiekantoor van Dagblad Vooruit. Het monumentale art decopand, met mat-glazen, eclectische gevel, spreekt tot de verbeelding van gasten en voorbijgangers. Dankzij zijn centrale ligging is het hostel de ideale uitvalsbasis om de hipste wijken van Gent te verkennen.


Lid van Herita? Bekijk hier je korting bij het Backstay Hostel.


Ledenvoordelen


Herita-leden krijgen bij al deze monumenten een fantastisch voordeel.

Ben je nog geen lid van Herita? Meld je dan snel gratis aan!