De creatieve kanten van de dodecaëder

CC: Woudloper

Vijftig kinderen tussen 5 en 14 jaar gingen creatief aan de slag met de vormentaal van de pentagon-dodecaëder. Dit mysterieuze voorwerp is voor de gelegenheid te zien in de inkomhal van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Vanaf donderdag 5 april tot 27 mei worden ook de kunstwerkjes er tentoongesteld.
 

Pentagoon Academies en het Gallo-Romeins Museum - beide gevestigd in Tongeren  - zetten samen een leuk project op. Ze organiseerden een tweedaagse waarin kinderen heel wat opstaken over het verre verleden en tegelijkertijd hun expressie de vrije loop lieten. 


De pentagon-dodecaëder is één van de meest fascinerende objecten uit de collectie. Het in brons gegoten, holle voorwerp dateert uit de Romeinse tijd en heeft twaalf vijfhoekige vlakken. Waarvoor het diende? Niemand die het precies weet.


Ook de bijzondere vorm van het object spreekt tot de verbeelding. Medewerkers van Pentagoon Academies daagden de kinderen uit om hiermee aan de slag gegaan. Ze kregen volop de kans om te experimenteren met verschillende (druk)technieken. 


De originele dodecaëder en de kunstwerkjes zijn nog tot en met zondag 27 mei te zien in de inkomhal van het museum.


Ledenvoordeel

Als lid van Herita geniet je een korting van maar liefst €2 bij het Gallo-Romeins Museum Tongeren.