Erfgoed én hedendaagse architectuur op Open Monumentendag

Het stadhuis van Diksmuide, een geslaagde combinatie van oud en nieuw.

Op zondag 10 september viert Vlaanderen Open Monumentendag. Al voor de 29ste keer laten honderden monumenten, historische landschappen, archeologische sites en varend erfgoed zich op die dag van hun mooiste kant zien.


Het aanbod aan monumenten in het programma van de 29ste Open Monumentendag is opnieuw heel divers. Honderden privéwoningen, kastelen, kerken, industrieel erfgoed, molens, natuurgebieden, scholen, … zetten de deuren wagenwijd open voor jong en oud. Bezoekers kunnen ook kiezen uit een waaier aan activiteiten zoals wandelingen, tentoonstellingen, rondleidingen, fietstochten, … en dit verspreid over heel Vlaanderen. Ook de jongste bezoekers kunnen hun hartje ophalen tijdens een van de vele activiteiten op hun maat.


Op zondag 10 september is het dubbel feest! Vlaanderen viert dan immers ook de Dag van de Architectuur. Omdat hedendaagse architectuur en monumentaal erfgoed dikwijls hand in hand gaan, hebben Herita en het Vlaams Architectuurinstituut een selectie gemaakt van een 20-tal plekken in Vlaanderen die getuigen van de geslaagde combinatie tussen oude en nieuwe architectuur. Ontdek de volledige selectie.