Gezocht: jonge creatievelingen voor B(r)ouw Challenge van Brouwerij Rodenbach

B(r)ouw Challenge: herbestemmingsproject oude brouwzaal brouwerij Rodenbach

Op zoek naar een duurzame herbestemming voor de oude brouwzaal van Rodenbach...
24u. Meer tijd krijg je niet om in een multidisciplinair team de oude brouwzaal van brouwerij Rodenbach een nieuw leven te geven tijdens een tweedaags ontwerpatelier. Experts helpen je met raad en daad, maar elk team moet een overtuigend (business)concept uitwerken en zo de professionele jury overtuigen.


Dit tweedaagse ontwerpatelier is een unieke ervaring voor het leven, waarbij je je creativiteit en innovatieve vaardigheden leert aanscherpen, in team leert werken en in contact komt met andere ondernemende jongeren. Roeselare, gelegen in het hart van West-Vlaanderen, is onlosmakelijk verbonden met de brouwerij Rodenbach en het Rodenbachbier. Het brouwproces en het type bier zijn uniek in de wereld.

In 1998 werd de brouwerij overgenomen door Palm Breweries. De overname bracht nieuwe investeringsmogelijkheden met zich mee en leidde in 2002 tot de bouw van een nieuwe, modernere brouwzaal op de zelfde site, vlak naast de bestaande brouwzaal. Hierdoor kwam de andere ‘Oude’ Brouwzaal leeg te staan. Gezien de belangrijke historische waarde werd de Oude Brouwzaal (met de aanwezige cultuurgoederen) op 15 oktober 2013 beschermd als monument. Intussen staat de Oude Brouwzaal reeds 14 jaar leeg zonder enige bestemming.


Wil jij je ervaring / CV graag uitbreiden met dit unieke project? Schrijf je dan nog ten laatste op woensdag 11 januari in!

Meer info + registeren