Historium brengt meer actie voor kinderen en families

Historische belevingsattractie Historium. ©mamavanvijf
Nieuwe logo's maken het kinderaanbod nog beter.

Vanaf deze zomer zet de historische belevingsattractie Historium op de Markt van Brugge meer dan ooit in op het verwelkomen van families en kinderen. Dat doen ze met de nieuwe meertalige 'Family Trail'.


Er komt een speelse aanduiding van de meest kindvriendelijke elementen in de ontdekkingstocht, zoals je hier rechts ziet. Daarbij worden er ook nieuwe activiteiten toegevoegd om families zich bij het Historium extra kind aan huis te laten voelen. Vorig jaar was het Historium al finalist in de categorie ‘Beste familievriendelijk toeristisch product’ van de Toerisme Vlaanderen Awards. Reviews geven steevast aan dat kinderen er hun gading vinden. Deze positieve signalen waren een motivator om de jongste doelgroep nog gerichter te bedienen en een nog betere service te bieden naar gezinnen.

 

Family Trail: een parcours dat kinderen aanspreekt

Binnen het Historium zijn er, naast het informatieve aanbod,  verschillende activiteiten die de nadruk leggen op de funfactor. Deze zullen nu,  door middel van leuke stickers met aanduidingen ‘kidsproof’, meteen in het oog springen. Een uiltje zal de grappige mascotte zijn die kinderen op sleeptouw neemt en de weg wijst naar wat hen het meest zal boeien. Het uiltje zal ook voorkomen in een aantal spelletjes die deel uitmaken van hun speurtocht. Nog meer beleving met nieuwe spelelementen

Het kindgerichte aanbod wordt uitgebreid met een aantal nieuwigheden in de interactieve tentoonstelling. Zo zullen kinderen bijvoorbeeld in bakjes kunnen voelen en ruiken, om te ontdekken welke producten en geuren bij de middeleeuwen horen en welke niet. Ook wordt de omgeving van het Historium - het prachtige historische marktplein van Brugge - mee betrokken in de speurtocht. 


Niets moet, plezier maken is warm aanbevolen

De Family Trail geeft op een ludieke manier aanwijzingen, maar is geen strak opgevat of verplicht te volgen parcours. Het houdt geen competitie of stress in, je mag het ook achterstevoren volgen of slechts gedeeltelijk volgen: als je er maar plezier aan beleeft. Het is de bedoeling dat families het Historium en de geschiedenis van Brugge zo actief mogelijk gaan beleven.


Aan het onthaal krijgen families een blad met daarop uitleg bij het uitgetekende parcours. Dat blaadje doet louter dienst als kompas en hoeven ze niet in te dienen. Het gaat immers niet om een wedstrijd. Om aan te geven dat wie met het gezin naar het Historium komt, al gewonnen hééft, krijgen kinderen bij het binnenkomen een leuke badge mee. 


Praktisch

Openingsuren en meer praktische info vind je op de website van het Historium.


Herita-leden genieten ook een mooie korting bij het Historium.

Nog geen lid van Herita? Meld je snel gratis aan.