Hou je kinderen zoet tijdens de zomer: 6 geweldige kampen in de mooiste monumenten

't GROM
Museum Dhondt-Dhaenens
AMUZ © Lennart Krab
JCW
Museum Hof van Busleyden
M © Andy Merregaert

De zomer is in aantocht! Weet jij al wat je tijdens de warmste twee maanden van het jaar met je kleintjes gaat doen? Zijn de taal-, sport- en scoutskampen al ingepland? En heb je eigenlijk al eens aan een monumentenkamp gedacht? Wij stellen je de zes allerleukste, monumentale zomerkampen voor.


1. De handen uit de mouwen bij 't GROM in Sint-Katelijne-Waver

Deze zomervakantie organiseert 't Grom na zeven jaar eindelijk weer zomerkampjes. Geen losse dagen maar volle weken van maandag tot en met vrijdag, telkens van 9u tot 17u. Het programma is nog volop in de maak, maar wat al vast ligt klint geweldig: buiten ravotten, kampjes bouwen, theebrouwsels maken, zelf een potje koken, honing proeven, eieren rapen, yoga doen, een vuurtje stoken en zelf pizza's bakken.


Op kamp met 't GROM


2. Creatieve kunstkampen bij Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle

In de zomer wordt het Museum Dhondt-Dhaenens twee weken omgetoverd tot een heerlijke kampplaats voor kinderen. De kinderen laten zich inspireren door de kunstwerken in het museum, bezoeken een kunstenaarsatelier en gaan aan de slag met verschillende jonge artiesten in dans, muziek, audiovisuele kunst, mode, expressie, zeefdruk, … Op het einde van de week is er een toonmoment voor de ouders waarin de creatieve uitspattingen van uw kroost feestelijk worden getoond. Een voorsmaakje kan je bewonderen op de Facebookpagina van het museum!

 

Op kamp met MDD


3. Prikkelende muziekvakanties bij de Augustinuskerk in Antwerpen

AMUZ is gesitueerd in en rondom de barokke Sint-Augustinuskerk, gelegen in de trendy Kammenstraat in het centrum van Antwerpen. Het gebouw combineert een indrukwekkend historisch kader met een prachtige hedendaagse architectuur. De huidige concertzaal van AMUZ was ooit de kloosterkerk van de paters augustijnen. Tijdens de zomer organiseert Musica er geweldige muziekvakanties voor kinderen, met of zonder muzikale voorkennis.


Op muziekvakantie


Bekijk ook de muziekkampen in Mechelen en Oostende!


4. Leerrijke én leuke vakanties met JCW

Leden van Herita krijgen bij drie fantastische JCW-kampen een aanzienlijke korting. 


Bekijk ze hier allemaal


5. Geweldige museumkampen bij het vernieuwde Museum Hof Van Busleyden

Onder de naam Museum in Kinderhanden organiseert Museum Hof van Busleyden tal van activiteiten voor kinderen. Museum in kinderhanden is meer dan een namiddag knutselen. We brengen steeds een boeiend inhoudelijk verhaal met een link naar Mechelen. Tentoonstellingen, culturele gebeurtenissen of een nieuw hedendaags kunstwerk in de stad kunnen het uitgangspunt vormen van de activiteiten. Meer sfeerbeelden vind je hier.


Op kamp bij het Hof van Busleyden


6. Creative kinderateliers tijdens de zomer bij museum M

Weet jouw kapoen met z’n creativiteit geen blijf? Dan is het laboratorium van M de place-to-be deze zomer! Experimenteren met kunst, ravotten en creatief kliederen zijn de succesvolle ingrediënten van onze onvergetelijke zomerateliers.


Meer weten over het laboratorium van M