Knooppunter: de garantie voor topfietstoerisme in Vlaanderen!

Knooppunter.

Werk je aan een eigen gezonde uitdaging op de fiets? Of trek je er graag samen met anderen op uit ? Met fietsen pak je het aan zoals je het wil. Kleine kinderen kunnen mee achterop of trappen op de kinderfiets, oma en opa genieten van een elektrische fiets. Onderweg geniet je van een lekkere picknick, en van mekaar! En geloof ons: het is nergens beter genieten op de fiets dan in Vlaanderen! Op een sportieve manier maak je kennis met de vele gezichten van Vlaanderen. Polders of bossen, pittoreske dorpjes of de mooiste historische steden, het is altijd een pure ontdekking.


Het ontstaan van de knooppunten

Toen in de jaren 80 de ene na de andere steenkoolmijn in Limburg sloot, had de mijningenieur Hugo Bollen een grandioos idee. Van Limburg een eersteklas fietsnetwerk maken, en dit met het innovatieve en oh zo comfortabele knooppuntensysteem.  Waar een of meer trajecten elkaar kruisen ligt een fietsknooppunt. Elk van die knooppunten draagt een eigen nummer. Tussen twee knooppunten staan signalisatieborden met richtingspijlen, zo blijf je op het juiste pad. De aanduidingen worden in twee richtingen voorzien, zo kan je ieder traject in beide richtingen fietsen. Heel Vlaanderen omvat ondertussen duizenden kilometers rustige en veilige fietswegen. Iedere Vlaamse provincie investeert in optimaal fietscomfort en fietsbeleving onderweg.


De Knooppunter

Knooppunter, dat is puur comfort voor jou! De Knooppunterhouder is een handige water- en winddichte houder in kunststof waarin onze routekaartjes passen. In een handomdraai bevestig je de houder op je fietsstuur. Op elk moment van je fietstocht volg je in één oogopslag je knooppuntroute met het routekaartje. Fietsinspiratie vind je in onze Knooppunterpockets en -boxen, je tekent zelf je route op de routeplanner of je vindt er een uitgestippelde route. Zo wordt Knooppunter jouw trouwe compagnon bij de voorbereiding en onderweg !


Schrijf je hier in voor de Knooppunternieuwsbrief en krijg alle laatste fietsnieuwtjes rechtstreeks in je mailbox!