Lokale Helden brengen muziek én leven naar monumenten

Kasteel Beauvoorde, Veurne
Sint-Romboutstoren, Mechelen
Sportimonium, Hofstade
Grotten van Kanne, Riemst

Op vrijdag 27 april geniet je van 1.050 optredens op 390 podia in maar liefst 200 gemeenten. Talloze lokale muziekhelden trekken naar plekken in hun eigen buurt om er hun muziek te brengen. Onze vijf favoriete locaties zijn -je raadt het al- monumenten!


Kasteel Beauvoorde in Veurne, West-Vlaanderen

Elise K en CarmaMuse treden op in het sprookjesachtige decor van Kasteel Beauvoorde. Elise Kinget, alias Elise K., is 22 jaar oud en zingt al zo lang ze het zich kan herinneren. Ze brengt solo akoestische covers en eigen geschreven nummers. CarmaMuse bestaat dan weer uit een vol ensemble met strijkers, piano en elektronische sounds. Een geheel eigen geluid kenmerkt de band; soul, jaz, pop en zelfs klassieke elementen monden uit in songs met een melodische synergie en krachtige verhalen vol melancholie en een cinematografische atmosfeer.


Bekijk alle info over het schitterende concert in Kasteel Beauvoorde op de website van Lokale Helden.


De Sint-Romboutstoren in Mechelen, Antwerpen

538 treden scheiden je van de skywalk op de Sint-Romboutstoren. Zowel het adembenemende uitzicht van op de top, als de weg ernaar toe, staan garant voor een unieke belevenis. Tijdens Lokale Helden word je getrakteerd op tafelmuziek vanop de monumentale beiaard - 40 ton brons - wordt vanuit de Sint-Romboutstoren bespeeld door studenten van de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn.


Alle informatie over het beiaardconcert vind je op de website van Lokale Helden.


Sportimonium in Hofstade, Vlaams-Brabant 

Ook Sportimonium doet mee aan Lokale Helden. Muziek en sport hebben trouwens al langer een innige relatie: veel lokale sporthelden worden bezongen in fanliederen door lokale artiesten, elke voetbalclub heeft wel een eigen supporterslied en ook tijdens de allereerste Olympische Spelen stonden naast sportwedstrijden ook kunstwedstrijden met ook muziek op het programma. 


Er komen twee podia in het museum en ook de tentoonstelling kan zoals tijdens elke nocturne bezocht worden. Bij droog weer kan er ook een partijtje volkssporten gespeeld worden in de sfeervol verlichte volkssporttuin. Meer informatie.


De Mergelgrotten van Kanne in Riemst, Limburg

Speleoloog spelen en ondertussen een optreden meepikken? Dat kan! Tijdens Lokale Helden brengen een aantal rockgroepen een akoestische set in de Mergelgrotten van Kanne.


Alle informatie over het speleologische rockconcert vind je op de website van Lokale Helden.