Met Tournée Locale ontdek je de beste bieren uit de Westhoek

In de Westhoek vind je enkele van 's werelds beste bieren en brouwerijen die bruisen van creativiteit, vakmanschap en goede smaak. Start je ontdekkingstocht met Tournée Locale, in het hart van de bierregio met een bezoek aan het Hopmuseum waar eeuwenoude tradites en de hedendaagse biercultuur elkaar vinden. Stap sfeervolle ruimtes binnen en ontdek de Westhoekbieren.


Het Hopmuseum zet alle tapkranen open om je van de West-Vlaamse biercultuur te laten proeven. In de thematentoostelling Tournée Locale staan de bieren en brouwers uit de Westhoek centraal. In het Centrum voor hop en bier doe je inspiratie op om verder te genieten van een brouwerijbezoek, rondleiding op een hopbedrijf, gezellige cafés en uiteraard lekkere streekbieren en -producten.


Fietszoektocht

Fiets langs de mooiste fietsroute van België en ontdek het hoppeland via landelijke wegen, bijzondere doorsteekjes en gezellige plekjes die met hop of bier te maken hebben. De tocht van 33 kilometer loopt van Poperinge via Watou en Westvleteren. Het Hopmuseum koppelt aan de fietstocht een fotozoektocht met 12 vragen.


Praktisch

Alle praktische informatie over Tournée Locale vind je op de website van het Hopmuseum.


Ledenvoordeel

Leden van Herita kunnen op bepaalde zondagen het Hopmuseum gratis bezoeken. Bekijk hier alle voorwaarden.