Museumtuin van Gaasbeek opent permanent zijn deuren

Kasteel van Gaasbeek.
Museumtuin Gaasbeek.
Kasteel van Gaasbeek.

De museumtuin van Gaasbeek opent van 1 mei tot 31 oktober permanent zijn deuren. Deze unieke tuin in het park van het kasteeldomein kon je al op afspraak bezichtigen, maar nu is het mogelijk om met een combiticket zowel de tuin als het kasteel aan een voordelige prijs te bezoeken. 


De tuin omvat één van de grootste en belangrijkste collecties van leifruitvormen in Europa. Je vindt er niet alleen fruit maar ook groenten, kruiden en teelttechnieken van een eeuw geleden. De traditionele Vlaamse hoveniers- en fruittelerskunst behoorde toen tot de absolute wereldtop.


De technieken die onze oude grootmeesters een eeuw geleden op punt stelden, zijn vandaag nog steeds een bron van inspiratie voor moderne hoveniers en fruittelers.


Kasteel van Gaasbeek


Ook een bezoek aan het kasteel prikkelt al je zintuigen. Het huidige gebouw kreeg zijn romantische restyling op het einde van de negentiende eeuw dankzij de excentrieke markiezin Arconati Visconti. Zij richtte het kasteel in als museum voor haar enorme kunstcollectie. De droomburcht die toen ontstond, heeft ook nu nog iets van een tijdmachine. Je dwaalt hier door historiserende interieurs en ontdekt er wandtapijten, schilderijen, meubilair, beelden en andere waardevolle objecten.


Het kasteelpark met zijn eeuwenoude bomen, vijvers, dreven, kronkelende paden en her en der opgetrokken historische gebouwen, vormt een gedroomde plek voor onthaasting.


Herita-leden genieten een mooie korting bij een bezoek aan het kasteel.

Nog geen lid van Herita? Meld je dan snel gratis aan!


Combiticket

Het combiticket kan je aan het onthaal van het kasteel aankopen voor € 13. Het geeft je toegang tot het kasteel en de museumtuin. Wil je enkel de museumtuin bezoeken, dan kan dat aan € 3 per persoon.


Alle praktische informatie rond openingsuren en prijzen lees je op de website van de museumtuin.