Nieuwe rondleiding bij Kasteel van Laarne: Vrouwenzaken

In 1675 geeft Livina De Beer haar ja-woord aan de baron van Laarne. Nog geen jaar later bevalt de jonge vrouw van een gezonde zoon. Haar echtgenoot, die de zestig al voorbij is, slaakt een zucht van verlichting: de opvolging is verzekerd. Livina wijdt zich aan het moederschap, bestiert het huishouden en is de ideale gastvrouw. 


Het verhaal van Livina is slechts één van de vele vrouwenhistories die de geschiedenis van het Kasteel van Laarne kleuren. Tijdens de nieuwe rondleiding Vrouwenzaken dompelen onze gidsen u onder in de fascinerende wereld van kasteelvrouwen, kamermeisjes, wasvrouwen en kokkinnen. Vrouwen uit alle eeuwen passeren de revue. Moeders, stiefmoeders, echtgenotes, weduwen. Minnaressen en bedrogen gemalinnen. Zakenvrouwen en bestuursters. Hardwerkende meiden en taaie tantes. Maar ook herbergiersters, lichtekooien en heksen. Wat was de huwelijksleeftijd van meisjes in de middeleeuwen? Uit welke tijd stamt het beeld van de vrouw aan de haard? Wat heeft Hélène Fourment met Laarne te maken? Waarom werden vooral vrouwen geviseerd tijdens de waanzinnige heksenvervolging in de 16de en 17de eeuw? Terwijl je door de kamers van het kasteel dwaalt, maken onze gidsen je wegwijs in al die vrouwenzaken. 


Praktisch

Ledenvoordeel

Als lid van Herita betaal je op een individueel bezoek aan het Slot van Laarne slechts € 6 inkom (€ 2 korting op een prijs van € 8). ​Voor het hele gezin!