Oproep: word vrijwilliger op Tramsite Schepdaal!

We hebben er nog één in België: een site die volledig bewaard bleef als buurtspoorwegstelplaats uit de 19de eeuw. Op Tramsite Schepdaal vonden de eerste stoomtrams onderdak en werden ze hersteld, was het trampersoneel thuis en stapten reizigers op. Vanaf september gaat de site weer één dag per week open, en daarvoor worden nu volop vrijwillige krachten gezocht.


Schepdaal lag op de drukke lijn voor personen- én goederenvervoer tussen Brussel en Ninove, die ook het Pajottenland bereikbaar maakte en de hoofdstad bevoorraadde met de “boerentram”. De collectie historisch erg waardevolle trams – met zelfs een koninklijk rijtuig! – staat hier veilig. De voorbije jaren was dit enige museum van Dilbeek, opgericht in 1962, enkel toegankelijk voor geleide groepsbezoeken.


De erfgoedvereniging Herita heeft een belangrijk deel van de gebouwen gerestaureerd en het moment is aangebroken om deze beschermde Belle Epoque site vanaf de maand september opnieuw minstens één dag per week vrij bezoekbaar te maken en ook beschikbaar te stellen voor het verenigingsleven.


Je hoeft geen voorkennis te hebben, iedereen is welkom. De site is vooral op zoek naar enthousiaste mensen die graag in een toffe groep werken en die een beetje van hun vrije tijd willen investeren om toekomst aan het verleden te geven.


Interesse?

Bezoek de site tijdens:

  • Open Monumentendag op zondag 9 september van 9.30u  tot 18u
  • Schepdaal Feest op zondag 16 september van 14u tot 17u


Of mail voor meer inlichtingen naar de vzw Buurtspoorwegmuseum: p.mathieu@telenet.be.