Speelkaartenmuseum opent nieuwe permanente tentoonstelling ‘Harten 5’

Het Nationaal Museum van de speelkaart opent een nieuwe vleugel.

Het Nationaal Museum van de Speelkaart opent een nieuwe permanente vleugel. In ‘Harten 5’ wordt de geschiedenis van de speelkaart op een interactieve en frisse manier uit de doeken gedaan.


Speelkaarten dienen niet alleen om mee te spelen. In het Museum van de Speelkaart leer je dat ze behalve voor onschuldig vermaak ook eeuwenlang gebruikt werden voor propaganda, satire, kunst, onderwijs, waarzeggerij en reclame. Reis door de fascinerende wereld van de speelkaart. Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is het ideale vertrekpunt.


In de nieuwe permanente tentoonstelling ‘Harten 5’ wandel je via vijf thema’s door de geschiedenis van de speelkaart. Je leert hoe de Kerk, maar ook kunstenaars en zelfs de Franse revolutie het historische verhaal van de speelkaart hebben beïnvloed en gemanipuleerd. Harten 5 geeft een bijzondere inkijk in de evolutie en aanwezigheid van het kaartspel.


Cartamundi, wereldleider in de productie van speelkaarten, ontwierp voor het museum een ‘zaal van de toekomst’. Daar vind je een digitale quiz, een origineel geheugenspel, een interactieve tijdlijnwolk en originele verkleed- en fotomogelijkheden.


Praktisch

Alle praktische informatie vind je op de website van het Speelkaartenmuseum. Herita-leden genieten van het kortingstarief bij een bezoek.
Nog geen lid van Herita? Meld je dan snel gratis aan!