Station Racour en Historium beloond voor familievriendelijkheid

Station Racour © Els Dierick
Historium Brugge

Eerder deze maand reikte Toerisme Vlaanderen zijn Awards uit voor verdienstelijke toeristische projecten en personen (2015-2016). In de categorie ‘Beste Familievriendelijk Toeristisch Product’ waren ook Station Racour en Historium genomineerd, beiden partner in Herita's Netwerk Open Monumenten. Eerste klas, vindt Herita dat!


Voor de vijf categorieën werden meer dan 100 dossiers ingediend. De expertenjury selecteerde daaruit dertien finalisten, met daarbij ook Station Racour en Historium voor de gezinsvriendelijke aantrekkelijkheid en toegankelijkheid van het project.


In Station Racour in Landen – een voormalig treinstation, pal op de taalgrens – spelen jong en oud met veel (verkleed)plezier ‘treintje’. Zonder enige vertraging. En je kunt er met het gezin logeren in een gerestaureerde trein of in het oude treinstation. Dit is een combinatie van erfgoed, beleving en cultuur, in een totaalconcept, met veel respect voor dat (beschermd) erfgoed en met gedreven uitbaters-‘stationschefs’…


Historium Brugge verscheen onlangs dan weer in de pers met haar vernieuwde virtual reality op topniveau! De beleving van het Historium wordt nog interactiever, toegankelijker en indrukwekkender. Met de grensverleggende applicatie ‘Historium VR’ kan je de Brugse Gouden Eeuw zelfs in je eigen woonkamer beleven. Spektakel gegarandeerd!


Wist je dat...

Je als lid van Herita een welkomstpakket met streekproducten krijgt bij boeking in het prachtige Station Racour?

Én dat je korting krijgt op je bezoek aan Historium?

Ben je nog geen lid van Herita? Meld je nu snel gratis aan.