Steun je Lokale Helden in een monument in jouw buurt!

Waterburcht Pietersheim Lokale Helden
C-mine Genk Lokale Helden
Hof Ter Linden in Edegem Lokale Helden

Op vrijdag 28 april 2017, aan het begin van de Week van de Amateurkunsten, organiseert Poppunt de tweede editie van Lokale Helden. Verspreid over Vlaanderen en Brussel spelen lokale muzikanten op meer dan 100 feestjes en concerten. We lichten er alvast 5 uit ter inspiratie. Neem zeker een kijkje op de kalender van Lokale Helden voor alle evenementen in jouw buurt!


1.   Een historisch feestje in de Waterburcht Pietersheim

De waterburcht en het Kasteel Pietersheim vormen de achtergrond van ons minifestival met lokale talenten. Van klassiek, over wereldmuziek tot Blues en Rock, alle stijlen komen aan bod.


2.   Turkse rock 'n roll in C-mine, Genk

De legendarische Turkse band Baba Zula brengt psychedelische rock ’n rol met een serieuze oriëntaalse hoek af! Als voorprogramma krijg je de lokale helden van Dirty Hips te zien. Zanger-gitarist Fabio Canini uit Genk en zijn kompanen maken al een tijd indruk met hun deltablues/samba-combinatie. Laat je verrassen bij C-mine in Genk! 


 3.   Zalig huiskamerconcert in ’t Kasteeltje van Nieuwpoort 

Op de hoek van de Hoogstraat en de Langestraat in Nieuwpoort staat het voormalig hôtel de l' Espérance, tegenwoordig 't Kasteeltje of het cultuurhuis genoemd. Een echt burgerhuis uit de 17de eeuw in de traditionele Vlaamse renaissancestijl. Tijdens Lokale Helden vind je er een prachtig huiskamerconcert met vier verschillende optredens: Elise K, Boonyi, Evie Locqueneux en I Am.


4.    Welkom in muzikantenhotel Hof ter Linden in Edegem

1 artiest, 1 toeschouwer, 1 nummer. Welkom in Chateau 27: een heus muzikantenhotel, waarbij achter elke deur van het kasteel Hof ter Linden een andere artiest schuilgaat. Ontdek nieuwe artiesten en genres in deze unieke setting.


5.   Een bonte artiestenbende in Café Den Dikken Eik

Voor jong en oud met talent, van vioolvirtuoos, kleinkunstenaar tot popdiva: alles komt aan bod op het Wiezeplein in Lebbeke. Er zullen zo'n 15 optredens zijn, onder anderen in Café Den Dikken Eik, een prachtig gebouwtje dat al sinds 1871 op het plein te vinden is.