Verken de kust tijdens De Week van de Zee

Belle Epoque Centrum in Blankenberge.
Zeilschip Mercator in Oostende.
Provinciedomein Raversyde.
Boothotel De Normandie.
Fort Napoleon in Oostende.
Provinciedomein Raversyde.
Boothotel De Normandie.

De Week van de Zee zet de wondermooie natuur van onze kust in de schijnwerpers. Maar naast indrukwekkende natuurgebieden vind je aan zee ook heel wat adembenemende monumenten. Ga een dagje uitwaaien aan onze Belgische kust en laat je inspireren!


Belle époque in Blankenberge

Blankenberge, Blankenberge, parel aan de kust. Dankzij Hugo Matthysen kent iedereen deze gezellige stad. Maar wist je dat Blankenberge zo’n 120 jaar geleden één van de meest luxueuze badplaatsen van West-Europa was? In de stad vind je nog heel wat belle époque woningen die getuigen van deze roemrijke periode.


Drie statige belle époque villa’s uit 1894 werden gerestaureerd en verbouwd tot een bezoekerscentrum waar je een interactieve tentoonstelling kan bezoeken. Aan de hand van affiches, postkaarten, spelletjes, kledingstukken, foto’s en filmmateriaal herbeleef je de zorgeloze en feestelijke sfeer van Blankenberge tijdens de belle époque.


Herita-leden bezoeken het Belle Epoque Centrum aan kortingstarief.


Je kan de sprankelende geschiedenis van Blankenberge ook ontdekken tijdens een wandeling met gids!


Zeilschip Mercator terug op post

Na twee jaar renovatie vind je de Mercator, de bekendste driemaster van ons land, terug op zijn vaste ligplaats in de Mercatorjachthaven van Oostende. Het imposante zeilschip uit 1932 kent een rijke geschiedenis. Zo koos de Mercator maar liefst 54 keer het ruime sop, voer hij over alle wereldzeeën en haalde in 1936 zelfs het stoffelijk overschot van Pater Damiaan terug naar ons land. 


Je kan de Mercator elke dag bezoeken. Als lid van Herita kan dat bovendien met korting!


Ontdek Raversyde wandelend

Provinciedomein Raversyde staat voor erfgoed en natuur aan zee. In dit uitgestrekte domein van maar liefst 50 hectare kan je genieten van de natuur en je laten onderdompelen in de geschiedenis.


De ATLANTIKWALL is één van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie uit de Tweede Wereldoorlog en beslist een bezoekje waard. In de archeologische expo ANNO 1465 ervaar je hoe het leven in het middeleeuwse vissersdorpje Walraversijde er aan toe ging. Heerlijk uitwaaien kan dan weer in het nieuw aangelegde natuurpark. Hier kom je tot rust terwijl je alle indrukken van Raversyde laat bezinken.


Als lid van Herita geniet je een mooie korting bij Raversyde!


Dineren in boothotel De Normandie

Tussen Koksijde en Oostduinkerke vind je De Normandie, een uniek gebouw in de vorm van een boot, als het ware gestrand in de prachtige duinen. Zijn vorm en naam heeft dit beschermde monument te danken aan het gelijknamige Franse vlaggenschip dat in 1935 de snelste trans-Atlantische overtocht tussen Le Havre en New York realiseerde.


Van bij de oprichting in 1936 was De Normandie een boothotel. Verspreid over de vier verdiepingen vind je vandaag een bar, een restaurant en feestzalen. In 2006 werd het unieke gebouw volledig gerenoveerd. Dat werd in 2007 bekroond met de Vlaamse monumentenprijs.


Herita-leden krijgen bij een lunch of diner een lekker extraatje op vertoon van hun lidkaart.


Het mysterieuze fort in de Oostendse duinen

Fort Napoleon is een begrip in het collectief geheugen van de Oostendenaars. In het begin van de jaren 1990 bleef er van het ooit zo imposante fort niet veel meer over dan een monumentale ruïne, ten prooi gevallen aan vandalen.


Ondertussen is het gebouw gelukkig in eer hersteld. Het werd met veel respect gerestaureerd en heringericht. Zo is het belangrijkste militaire gebouw van ons land uit Napoleons tijd opnieuw een parel aan de Oostendse kroon.


Dat Fort Napoleon weer bruist van het leven merk je tijdens een bezoek.  Er vinden heel wat evenementen plaats, je kan het fort bezichtigen, lekker dineren of ontspannen op het zonneterras… Oostende en zijn Oosteroever zijn niet langer denkbaar zonder hun fort.


Leden van Herita bezoeken Fort Napoleon aan kortingstarief!


Ledenvoordelen

Leden van Herita krijgen bij al deze monumenten een schitterende korting.

Nog geen lid van Herita? Meld je snel gratis aan.